Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
03.07.
Toma, apostol; Tomislav
Utorak
04.07.
Elizabeta Portugalska; Elza
Srijeda
05.07.
ĆIRIL I METOD; Antun M. Z.
Četvrtak
06.07.
Marija Goretti;Bogomila
Petak
07.07.
Klaudije; Vilibald, Vilko
Subota
08.07.
Akviia i Priscila: Hadrijan
NEDJELJA
09.07.
14. KROZ GOD. Bl. Marija Petković; Leticija;

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 02. srpnja 2023.]
UKRATKO: župni ured i svete mise, osvrt na Alojzijevo, TV snimke, čišćenje crkve, likovna kolonija, časoslov.

Župni ured i svete mise: od ovog tjedna svete mise u tjednu su prema redovnom rasporedu, rad ureda je također prema redovnom rasporedu (od utorka do petka, 19:00-19:30). Svete mise nedjeljom su prema ljetnom rasporedu (08:00 i 09:30).

Osvrt na proslavu zaštitnika župe: hvala svima koji ste sudjelovali na proslavi zaštitnika župe. Ovogodišnja proslava je bila posjećenija i veća nego prošle godine. Domjenak u organizaciji župe je bio najveći do sada. Na svetoj misi i na domjenku sudjelovalo je preko 400 ljudi. Naš ukupni završni trošak hrane, pića i potrošnog materijala premašio je očekivani te smo na čašćenje ukupno potrošili 2.930 eura koji su podmireni sredstvima obiteljskog dara.

TV prijenos slavlja: prijenos svete mise povodom Alojzijeva mogli ste pratiti uživo na programu Laudato TV. Snimku svete mise možete pogledati na njihovom youtube kanalu. U emisiji „Pregled dana”, koja je emitirana 29. lipnja, mogli ste pogledati prilog o proslavi, a snimku emisije možete također pogledati na njihovom youtube kanalu. Trošak prijenosa svete mise podmirio je grad Popovača, hvala im na tome!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 07. srpnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Šajnovića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača.

Likovna kolonija: u subotu, 08. srpnja, bit će u crkvenom dvorištu likovna kolonija udruge „Moslavački štrk”. Dođite tijekom dana (od 10 do 17 sati) i pogledajte nastajanje umjetničkih djela koji će biti nadahnuti našom crkvom. Likovna kolonija odvija se pod pokroviteljstvom naše župe. Ovo je prva kolonija nakon izbijanja pandemije te nastavljamo suradnju koju smo imali prije.

Novo izdanje časoslova: prošli mjesec iz tiska je izašao Božanski časoslov, molitva Crkve namijenjena za vjernike laike. Zainteresirani za kupnju časoslova po promotivnoj cijeni (20 eura) neka se jave župniku.