Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
19.06.
Romuald; Rajka; Bogdan
Utorak
20.06.
Naum Ohridski; Silverije
Srijeda
21.06.
Alojzije Gonzaga; Vjekoslav
Četvrtak
22.06.
Ivan Fisher; Toma M.
Petak
23.06.
Josip Caf.; Sidonija; Zdenka
Subota
24.06.
ROĐ. IVANA KRSTITELJA
NEDJELJA
25.06.
12. KROZ GOD. Adalbert; Vilim; Doroteja
Ponedjeljak
26.06.
Ivan i Pavao; Vigilije; Zoran
Utorak
27.06.
Ćirii Aleksa
Srijeda
28.06.
Irenej, Mirko
Četvrtak
29.06.
SV PETAR i PAVAO; Krešo
Petak
30.06.
Rimski prvomučenici; Kajo; Emilijana
Subota
01.07.
Aron; Šimun; Zvjezdana
NEDJELJA
02.07.
13. KROZ GOD. Oton; Martinijan; Višnja

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 18. lipnja 2023.]
UKRATKO: klimatizacija crkve, zahvala za uređenje, novi sustav razglasa, novi drveni ukrasi, elektronika na koru, podijeljeni paketi Caritasa, ljetni raspored misa, župni ured i svete mise, izložba slika, nagrade talentiranoj djeci, kolači, gostovanje zborova, proslava sv. Alojzija Gonzage, čišćenje crkve, Mladifest.

Upaljena klimatizacija crkve: sustavom klima koje smo postavili prošle godine za nedjeljne svete mise nastojat ćemo tijekom noći klimatizirati crkvu kako bi nam bilo ugodnije. Stoga, unutrašnja ostakljena vrata od crkve držite zatvorena.

Zahvala za vanjsko uređenje: hvala svima koji su samoinicijativno uredili crkveno dvorište povodom proslave zaštitnika župe. Osobito hvala članovima molitvene zajednice štovatelja Božjega milosrđa.

Postavljen novi sustav razglasa u crkvu: ugrađena su nova pojačala za unutarnje zvučnike. Postavljeni su novi mikrofoni (oltar, ambon, kor, bežični), novi zvučnici, novi vanjski zvučnik. Ovaj novi sustav, u iznosu oko 9.000 eura (67.500 kuna) platit će grad Popovača na temelju natječaja kapitalnih projekata za ovu godinu.

Izrađeni drveni ukrasi za zidne kipove: za kipove sv. Joakima i Ane, koji se nalaze na zidu iza oltara, napravljeni su drveni ukrasi visine 170 cm. Prilagođeni su za vječno svjetlo, u  istom su stilu kao i oltar.  Izradio ih je majstor Ivica Trupeljak. Plaćeni su prihodima obiteljskog dara. Ovime je završeno ukrašavanje starog oltara.

Promijenjen sustav napajanja orgulja, klime i zvona: napokon je otklonjeno  privremeno rješenje napajanja ova tri uređaja. Sada ovi uređaji imaju dodatne osigurače i novu razvodnu kutiju na koru.

Podijeljeni paketi Caritasa: u prošlom tjednu podijeljeni su paketi za korisnike Caritasa. Dostavljeni su paketi za 32 obitelji.

Ljetni raspored nedjeljnih misa: od iduće nedjelje prelazimo na ljetni raspored svetih misa. Znači, iduće nedjelje svete mise su u 8:00 i 9:30 sati. Nema svete mise u 11 sati!

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan župni ured ureduje u četvrtak 22. lipnja. Od 23. do 30. lipnja zbog godišnjih odmora župni ured ne ureduje ni za pozive ni za poruke ni za e-mailove. Iduće nedjelje svete mise predslavi don Dražen Lauc. U radnim danima toga tjedna sveta misa i rad ureda je samo u petak, 30. lipnja.

Izložba slika: od danas, povodom zaštitnika župe, nakon nedjeljnih svetih misa možete pogledati u pastoralnom centru izložbu slika sakralne tematike. Postavila ju je popovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk”.

Nagrade talentiranoj djeci: pristiglo je pet kuverti. Nagradit ćemo sve kandidate koji su poslali svoju molbu i dokaze o uspješnosti. Podjela nagrada, tj. jednokratne stipendije, bit će 20. lipnja, nakon svete mise.

Kolači za proslavu: molimo župljane da ispeku kolače povodom proslave zaštitnika župe. Za ponedjeljak i utorak donesite kolače ili kiflice. Za srijedu donesite samo suhe kolače. Možete donositi svaki dan od 18 sati i ostaviti u pastoralnom centru.

Sudjelovanje zborova: uoči Alojzijeva, 19. i 20. lipnja, na večernjim svetim misama u 18:30 sati bit će gostujući zborovi. U ponedjeljak, 19. lipnja, dolazi nam zbor bazilike sv. Kvirina u Sisku. U utorak, 20. lipnja, dolazi nam zbor sv. Marije pod Okićem sa svojim župnikom vlč. Nikolom Sanjkovićem.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava sv. Alojzija Gonzage bit će od 19. do 21. lipnja. Večernje svete mise su u 18:30 sati. Predslavi ih p. Mate Kolak, pavlin, župnik župe Sv. Petra u Šumi (Istra), doktorand na Papinskom biblijskom institutu. Na samu svetkovinu, 21. lipnja, večernja sveta misa će se prenositi na Laudato televiziji pa nemoćnim vjernicima prenesite tu informaciju. Nakon svete mise bit će, kao i prošle godine, domjenak pod šatorom na tržnici za sve župljane.

Grupa za čišćenje crkve: iznimno u četvrtak, 22. lipnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica. U petak, 30. lipnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Mladifest: za vikend od 30. lipnja do 02. srpnja odvija se Mladifest u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Mladi koji su zainteresirani za sudjelovanje neka se jave župniku. U planu je da zajednički sudjelujemo u subotu, 01. srpnja, na svim događajima. Program svakog dana započinje od 15:30 sati i traje do 22:00 sata.