Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
12.06.
Ivan Fakundo; Bosiljko
Utorak
13.06.
Antun Padovanski, Ante, Antonija
Srijeda
14.06.
Rufin; Elizej; Dinga
Četvrtak
15.06.
Sv. Vid; Modest
Petak
16.06.
Franjo Regis, Gvido
Subota
17.06.
Diogen; Inocent; Adolf
NEDJELJA
18.06.
11. KROZ GOD. Marcelijan; Ozana; Ljubomir

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 11. lipnja 2023.]
UKRATKO: upaljena klimatizacija crkve, hodočašće u Voloder, čišćenje crkve, zaručnički tečaj, Hod za život, nagrade talentiranoj djeci, izložba slika, sudjelovanje zborova, proslava sv. Alojzija Gonzage, Mladifest, hodočašće na Ovčaru.

Upaljena klimatizacija crkve: sustavom klima koje smo postavili prošle godine za nedjeljne svete mise nastojat ćemo tijekom noći klimatizirati crkvu kako bi nam bilo ugodnije. Stoga, unutrašnja ostakljena vrata od crkve držite zatvorena.

Hodočašće vjernika za Antunovo u Voloder: pozivamo župljane da se zajedno pješke uputimo u Voloder povodom Antunova. Polazak bi bio u utorak, 13. lipnja u 16:30 sati, ispred župne crkve u Popovači, sudjelujemo na večernjoj svetoj misi. Svete mise u Voloderu povodom Antunova su u 11:00 i 18:00 sati.

Grupa za čišćenje crkve: iznimno u četvrtak, 15. lipnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  III. grupa, ulice: Sisačka i Pergošićeva.

Zaručnički tečaj: u našoj se župi idući vikend, od 16. do 18. lipnja, odvija zaručnički tečaj. Tečaj je u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije. 

Hod za život: u subotu, 17. lipnja, u Sisku se održava Hod za život. Okupljanje započinje u 10:30 sati od trga Sisačkog robnog centra i hodat će se do parka koji je ispred sjedišta Biskupije. Ovaj događaj možete podržati svojim prisustvom na hodu ili kupnjom majica po cijeni od 8 eura. Majice možete nabaviti u sakristiji nakon misa. Zainteresirani za odlazak u Sisak neka se jave župniku da se dogovorimo oko zajedničkog sudjelovanja.

Nagrade talentiranoj djeci: odlukom župnog Caritasa nagradit ćemo talentiranu djecu s područja naše župe jednokratnom novčanom nagradom (do 200 eura). Kao dokaz o talentiranosti potrebno je priložiti kratku osobnu molbu i dokaz o sudjelovanju ili uspjehu na velikim važnim  natjecanjima. Dokumente predajete župniku u zapečaćenoj kuverti do 11. lipnja. Nakon konzultacija sa župnim Caritasom izabrat ćemo najuspješnije. Podjela nagrada bila bi uoči svetkovine župe, 20. lipnja.

Izložba slika: povodom zaštitnika župe od 18. lipnja bit će izložba slika sakralne tematike. Izložbu ćete moći pogledati u pastoralnom centru. Postavlja je popovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk”.

Sudjelovanje zborova: uoči Alojzijeva, 19. i 20. lipnja, na večernjim svetim misama u 18:30 sati bit će gostujući zborovi. U ponedjeljak, 19. lipnja, dolazi nam zbor bazilike sv. Kvirina u Sisku. U utorak, 20. lipnja, dolazi nam zbor sv. Marije pod Okićem sa svojim župnikom vlč. Nikolom Sanjkovićem.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava sv. Alojzija Gonzage bit će od 19. do 21. lipnja. Večernje svete mise su u 18:30 sati. Predslavi ih p. Mate Kolak, pavlin, župnik župe Sv. Petra u Šumi (Istra), doktorand na Papinskom biblijskom institutu. Na samu svetkovinu, 21. lipnja, večernja sveta misa će se prenositi na Laudato televiziji pa nemoćnim vjernicima prenesite tu informaciju. Nakon svete mise bit će, kao i prošle godine, domjenak pod šatorom na tržnici za sve župljane.

Mladifest: za vikend od 30. lipnja do 02. srpnja odvija se Mladifest u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Mladi koji su zainteresirani za sudjelovanje neka se jave župniku. U planu je da zajednički sudjelujemo u subotu, 01. srpnja. Program svakog dana započinje od 15:30 sati, traje do 22:00 sata.

Hodočašće na Ovčaru (kod Đakova): povodom Božjeg Milosrđa, u nedjelju 18. lipnja, organizirano je hodočašće na Ovčaru (kod Đakova). Polazak je iz Popovače u 6:20 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 12 eura. Prijave na broj 098/1982-716 (Ivanka).