Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
05.06.
Bonifaclje; Dorotej; Valerija
Utorak
06.06.
Norbert; Artemiie; Berto; Paulina
Srijeda
07.06.
Koloman, Robert, Radoslav
Četvrtak
08.06.
Tijelovo; Medardo, žarko; Vilim
Petak
09.06.
Efrem; Ranko
Subota
10.06.
Bogumil; Dijana; Greta
NEDJELJA
11.06.
10. KROZ GOD. Barnaba, ap.; Borna

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 04. lipnja 2023.]
UKRATKO: susret molitvenih zajednica, Tijelovo, nagrade talentiranoj djeci,  hodočašće u Voloder, izložba slika, proslava sv. Alojzija Gonzage, mješoviti zbor, hodočašće na Ovčaru, zaručnički tečaj.

Susret molitvenih zajednica: u utorak, 06. lipnja u 20 sati u pastoralnom centru, bit će susret molitvenih zajednica s područja grada Popovače. Pozivamo sve članove naših molitvenih zajednica (Štovatelji Božjega Milosrđa i Bratovština bl. Alojzija Stepinca) da se odazovu susretu. Susret vodi vlč. Krešimir Bulić, povjerenik za vjerske pokrete.

Tijelovo: molimo vjernike koji žele urediti postaje za tijelovsku procesiju da se prijave. Bit će četiri postaje, isto kao i prošle godine. Sveta misa za Tijelovo je u četvrtak, 08. lipnja, u 9:30 sati, a nakon mise je procesija.

Nagrade talentiranoj djeci: odlukom župnog Caritasa nagradit ćemo talentiranu djecu s područja naše župe jednokratnom novčanom nagradom (do 200 eura). Kao dokaz o talentiranosti potrebno je priložiti kratku osobnu molbu i dokaz o sudjelovanju ili uspjehu na velikim važnim  natjecanjima. Dokumente predajete župniku u zapečaćenoj kuverti do 11. lipnja. Nakon konzultacija sa župnim Caritasom izabrat ćemo najuspješnije. Podjela nagrada bila bi uoči svetkovine župe, 20. lipnja.

Hodočašće vjernika za Antunovo u Voloder: pozivamo župljane da se zajedno pješke uputimo u Voloder povodom Antunova. Polazak bi bio 13. lipnja u 16:30 sati ispred župne crkve u Popovači. Sudjelujemo na svetoj misi u Voloderu u 18 sati.

Izložba slika: povodom zaštitnika župe od 18. lipnja bit će izložba slika sakralne tematike. Izložbu ćete moći pogledati u pastoralnom centru. Postavlja je popovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk”.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava sv. Alojzija Gonzage bit će od 19. do 21. lipnja. Večernje svete mise su u 18:30 sati. Predslavi ih p. Mate Kolak, pavlin, župnik župe Sv. Petra u Šumi (Istra), doktorand na Papinskom biblijskom institutu. Na samu svetkovinu, 21. lipnja, večernja sveta misa će se prenositi na Laudato televiziji pa nemoćnim vjernicima prenesite tu informaciju. Nakon svete mise bit će, kao i prošle godine, domjenak pod šatorom na tržnici za sve župljane.

Mješoviti zbor: probe zbora su srijedom u 18 sati. Pozivaju se novi članovi koji žele pjevati na svetoj misi u 11 sati neka se priključe probama. Također neka dođu i oni koji žele pjevati za proslavu svetog Alojzija Gonzage.

Hodočašće na Ovčaru (kod Đakova): povodom Božjeg Milosrđa, u nedjelju 18. lipnja, organizirano je hodočašće na Ovčaru (kod Đakova). Polazak je iz Popovače u 6:20 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 12 eura. Prijave na broj 098/1982-716 (Ivanka).

Zaručnički tečaj: u našoj se župi od 16. do 18. lipnja odvija zaručnički tečaj. Tečaj je u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.