Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
08.05.
Marija Posrednica; Bratoljub
Utorak
09.05.
Pahomije; Mirna
Srijeda
10.05.
Ivan Merz; Gospa Trsatska
Četvrtak
11.05.
DOBRI PASTIR; Mamerto
Petak
12.05.
SV. LEOPOLD MANDIĆ; Pankracile; Svevlad
Subota
13.05.
GOSPA FATIM.; Servancije
NEDJELJA
14.05.
6. Uskrsna. Matija ap.; Matko, Mate

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 07. svibnja 2023.]
UKRATKO:  župni ured i svete mise, posađeni novi trsovi, čišćenje crkve, proslava Uzašašća Gospodnjega, koncert klasične glazbe, posjeta časnih sestara, završnica KMNL

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan župni ured radi samo u utorak, 09. svibnja. Od srijede (10. svibnja) do utorka (16. svibnja) zbog godišnjih odmora zatvoren je župni ured za pozive, poruke i e-mailove. Svete mise ovaj tjedan su u utorak i petak. Iduće nedjelje, 14. svibnja, svete mise predslavi p. Mariano iz Kutine.

Posađeni novi trsovi: s donje strane crkvenog dvorišta, kod sjenice, posađeno je 10 novih trsova škrleta. Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi terena i sadnji!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 12. svibnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Šajnovića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača.

Najava događanja oko svetkovine Uzašašća Gospodnjega: povodom svetkovine Uzašašća, 18. svibnja, nakon večernje svete mise bit će u crkvi koncert klasične glazbe koji će izvesti prof. Danijel Jurišić na instrumentu barokna lutnja. Prof. Danijel je jedan od rijetkih svirača ovog žičanog instrumenta u Hrvatskoj pa ne propustite čuti uživo kako zvuči ovaj instrument. Nakon koncerta će biti druženje u pastoralnom centru. U nedjelju, 21. svibnja, na svetu misu u 11 sati, dolaze nam časne sestre iz Kloštar Ivanića. Časne sestre su iz reda Školskih sestara franjevki.  Predstavit će nam se i imati duhovni program unutar mise. Dođite!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 19. svibnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige: u subotu, 20. svibnja, od 09 sati u dvorani OŠ Zorke Sever održava se završnica Katoličke malonogometne lige. Ulaz je besplatan, dođite, popratite svojim prisustvom ovaj događaj!