Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
01.05.
Josip radnik; Jeremija
Utorak
02.05.
Atanazije; Antonin; Boleslav
Srijeda
03.05.
Filip i Jakov ap.; Mladen
Četvrtak
04.05.
Florijan;Cvjetko;Cvijeta
Petak
05.05.
Peregrin, Makstm; Andelko
Subota
06.05.
Irenej Srijemski; Dominik S
NEDJELJA
07.05.
5. Uskrsna. Dujam, Duje; Flavije; Gizela

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 30. travnja 2023.]
UKRATKO: radovi na spomeniku Banderieru, izlet u Belišće, sv. Florijan, čišćenje crkve, događanja oko Uzašašća.

Radovi na nadgrobnom spomeniku Banderieru: završen je velik dio radova na grobu Julija Banderiera. Uklonjen je stari spomenik, napravljeni su novi temelji, proširena je staza, temelj je obložen u mramor. Sve je plaćeno prihodima obiteljskog dara. Ostaje još postavljanje nadgrobne ploče koja bi trebala biti umjetnički izrađena.

Izlet za marljive župljane: u ponedjeljak, 01. svibnja, imamo izlet u Belišće povodom zaštitnika župe sv. Josipa Radnika. Polazak je u 07 sati ispred župne crkve. Autobus je popunjen, hvala svima koji su se upisali.

Proslava sv. Florijana: u četvrtak, 04. svibnja u 18:30 sati, bit će proslava sv. Florijana. Došlo je do promjene slavlja svete mise. Umjesto u župnoj crkvi proslava na sam dan (04. svibnja) bit će kod kapele u Podbrđu. Pozivamo sve naše vjernike i vatrogasce na slavlje zaštitnika kapele u Podbrđu i molitvu za  vatrogasce.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 05. svibnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Najava događanja oko svetkovine Uzašašća Gospodnjega: povodom svetkovine Uzašašća, 18. svibnja, nakon večernje svete mise bio bi u crkvi koncert klasične glazbe koji bi izveo prof. Danijel Jurišić na instrumentu barokna lutnja. Prof. Danijel je jedan od rijetkih svirača ovog žičanog instrumenta u Hrvatskoj pa ne propustite čuti uživo kako zvuči ovaj instrument. Nakon koncerta će biti druženje u pastoralnom centru. U nedjelju, 21. svibnja, na svetu misu u 11 sati, dolaze nam časne sestre iz Kloštar Ivanića. Časne sestre su iz reda Školskih sestara franjevki.  Predstavit će nam se i imati duhovni program unutar mise. Dođite!