Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
24.04.
Fidel Sigmaringen; Vjera
Utorak
25.04.
Marko ev.; Maroje; Markica
Srijeda
26.04.
Kleto i Marcelin; Višnja
Četvrtak
27.04.
Ozana K., Euzebije
Petak
28.04.
Petar Chanel; Euzebije
Subota
29.04.
Katarina Sienska; Katica
NEDJELJA
30.04.
4. Uskrsna. Pio V. papa; Josip Cottolengo

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 23. travnja 2023.]
UKRATKO: završena podjela sakramenata, čišćenje crkve, izlet za marljive župljane, proslava sv. Florijana.

Završena podjela sakramenata: ovaj vikend imali smo slavlje prve pričesti i krizme. Prvu pričest primilo je 33 kandidata. Krizmu je primio 36 kandidata (od toga 1 stariji). Čestitamo svima! Hvala vjeroučiteljima Danijelu i Klari na pripremi kandidata, zborovima na pjevanju, roditeljima koji su se uključili u uređenje crkve i pastoralnog centra.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 28. travnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Izlet za marljive župljane: u ponedjeljak, 01. svibnja, imali bismo izlet u Belišće povodom zaštitnika župe sv. Josipa Radnika. Polazak je u 07 sati ispred župne crkve. Sudjelujemo na svetoj misi koja je u 11 sati. Nakon svete mise imamo ručak u pastoralnom centru. Poslije ćemo obići grad i uputiti se do obližnjeg svetišta svete Ane. Susret završavamo u samostanu u druženju s fratrima. Mjesta ima još nekoliko pa se upišite u sakristiji ili u župnom uredu.

Proslava sv. Florijana: u srijedu, 04. svibnja u 18:30 sati, bit će proslava sv. Florijana u župnoj crkvi na koju se pozivaju popovački vatrogasci. U nedjelju, 07. svibnja u 13 sati, bit će vanjska proslava kod kapele sv. Florijana u Podbrđu na koju se pozivaju svi naši vjernici i vatrogasci kako bismo proslavili zaštitnika kapele u Podbrđu i molili za sve vatrogasce.