Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
17.04.
Rudolf, Robert; šimun; Anicet
Utorak
18.04.
Euzebije; Anastazije
Srijeda
19.04.
Konrad; Ema; Rastislav; Marta
Četvrtak
20.04.
Marcijan, Teotim, Vilim
Petak
21.04.
Anzelmo; Goran
Subota
22.04.
Soter i Kajo; Teodor
NEDJELJA
23.04.
3. Uskrsna. Juraj; Đuro; Đurđica; Adalbert

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 16. travnja 2023.]
UKRATKO: župni Caritas, probe za sakramente, čišćenje crkve, izlet za marljive župljane.

Župni Caritas: održan je sastanak župnog Caritasa. Trenutno stanje računa je 8.490,50 eura. Za Uskrs smo pomogli paketima 32 obitelji. Budući da imamo iznos na računu Caritasa koji je veći od očekivanog, odlučili smo pomoći proces liječenja jedne osobe s 300 eura, podijelit ćemo pakete za sedam odjela u bolnici (I.a, II.b, III.a-e), nabavit ćemo četiri antidekubitalna madraca za naše korisnike Caritasa koji su nepokretni. U planu je krajem školske godine nagraditi talentiranu djecu naše župe koja su se natjecala na visoko rangiranim školskim i izvanškolskim natjecanjima. Iduća podjela paketa korisnicima bila bi povodom župnog proštenja, sv. Alojzija Gonzage.

Probe za sakramente: od utorka, 18. travnja, započinju probe kandidata za sakramente prve pričesti i krizme. Svi su obvezni doći. Prvopričesnici od 16 sati, krizmanici od 17:15 sati.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 21. travnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka, Pergošićeva.

Izlet za marljive župljane: u ponedjeljak, 01. svibnja, imali bismo izlet za marljive župljane koji su se u protekloj godini aktivno zalagali u našoj župi kroz uređenje crkve i okoliša, pjevanje, sviranje, čitanje, predvođenje molitvi, radionice i slično. Polazak bi bio u jutarnjim satima. Išli bismo u Belišće, župnikovu rodnu župu, povodom proslave zaštitnika župe, sv. Josipa Radnika. Izlet je besplatan jer je to nagrada za marljive župljane. Molimo da se prijavite u sakristiji ili župnom uredu.