Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
10.04.
Uskrsni ponedjeljak; Ezekijel; Apolonije; Sunčica
Utorak
11.04.
Stanislav; Stana; Radmila
Srijeda
12.04.
Julije; Viktor; Saba; Davorka; Bazilije
Četvrtak
13.04.
Martin I. papa; Ida; Justin
Petak
14.04.
Valerijan; liburcije; Maksim, Zdravko
Subota
15.04.
Krescencije; Bosiljka; Rastislav
NEDJELJA
16.04.
2. Uskrsna. Josip Benedikt; Bemardica

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 09. travnja 2023.]
UKRATKO: uskrsna čestitka, zahvale, maketa Božjeg groba i uskrsne proslave, izvođenje vatrometa, susret članova Caritasa, hodočašće u Kloštar Ivanić, izlet za marljive župljane.

Sretan Uskrs: dragi župljani, želim vam svima blagoslovljen Uskrs! Neka pobjeda koja je zasjala iz Kristovog groba, bude znak nade da ćemo živjeti s Kristom zauvijek!

Zahvala: hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovih velikih dana pred Uskrs. Bratovštini na organizaciji Noćnog križnog puta i Getsemanske ure, pekari Vikend na kiflicama za Noćni križni put, mješovitom zboru koji je sve ove dane predvodio pjevanje, čitačima, ministrantima, svim župnim zajednicama koje su se uključile u dežurstvo kod Kristovog groba te ostalima koji su izdvojili vrijeme za uskrsno uređenje crkve.

Izrađena maketa Božjeg groba i uskrsne proslave: povodom ovogodišnje svetkovine Uskrsa izrađen je Božji grob. Napravljen je od stiropora i obložen plastikom kako se ne bi oštetio. Uređen je tako da se za uskrsno vrijeme može prenamijeniti u prikaz proslave Isusovog uskrsnuća. Figurice uskrsne proslave koje prikazuju likove iz evanđelja nabavili smo prošle godine iz njemačke radionice. Maketu Božjeg groba i uskrsne proslave izradio je majstor Ivica Trupeljak.

Vatromet povodom Uskrsa: ovogodišnja proslava Vazmenog bdijenja na Veliku subotu završila je vatrometom. Vatromet je plaćen našim župnim sredstvima kao dar župljanima povodom najvećeg kršćanskog blagdana. Budući da se u uskrsnoj noći u nekim našim mjestima održava tradicija pucanja, mi smo se odlučili pridružiti izvođenjem vatrometa.

Susret članova Caritasa: u uskrsnom tjednu bit će održan susret članova župnog Caritasa. Tijekom korizme i od korizmenih kuverti prikupljeno je dosta sredstava pa ćemo razmisliti na koji se način prikupljena sredstva još mogu utrošiti. Iduće nedjelje obavijestit ćemo o prikupljenim sredstvima i daljnjim planovima.

Hodočašće u Kloštar Ivanić: na uskrsnu subotu, 15. travnja, hodočastimo Majci Milosrđa u Kloštar Ivanić. Bus kreće oko 09:45 sati ispred naše župne crkve. Prijevoz je besplatan, upisati se možete u sakristiji ili župnom uredu. Mjesta ima, slobodno se upišite.

Izlet za marljive župljane: u ponedjeljak, 01. svibnja, imali bismo izlet za marljive župljane koji su se u protekloj godini aktivno zalagali u našoj župi kroz uređenje crkve i okoliša, pjevanje, sviranje, čitanje, predvođenje molitvi, radionice i slično. Polazak bi bio u jutarnjim satima. Išli bismo u Belišće, župnikovu rodnu župu, povodom proslave zaštitnika župe, sv. Josipa Radnika. Izlet je besplatan jer je to nagrada za marljive župljane. Molimo da se prijavite u sakristiji ili župnom uredu.