Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
03.04.
Siksto; Krest; Svevlad
Utorak
04.04.
Izidor Seviljski; Žiga; Strahimir
Srijeda
05.04.
Vinko Ferrerskl; Berislav
Četvrtak
06.04.
VELIKI ČETVRTAK; Vilim; Celzo; Rajko
Petak
07.04.
VELIKI PETAK; Ivan de la Salle, Herman
Subota
08.04.
VELIKA SUBOTA; Dionlzije; Diogen; Klement
NEDJELJA
09.04.
USKRS. Marija Kleofina; Demetrije

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 02. travnja 2023.]
UKRATKO: župni listić, zahvala za maslinove grančice, župni ured, posjete Kristovom grobu, hodočašće u Kloštar Ivanić, izlet za marljive župljane.

Župni listić: u listiću pročitajte sve o događanjima u Velikom tjednu, mogućnostima za ispovijed, uređenju crkve i okoliša za roditelje prvopričesnika i krizmanika.

Zahvala za maslinove grančice: ovogodišnje maslinove grančice za Cvjetnicu došle su s otoka Hvara. Poslala ih je naša nekadašnja župljanka Mihaela Vidošević r. Đođo koja je živjela u Velikom Brdu.

Radovi kreativne radionice: nakon današnjih svetih misa možete nabaviti radove naše kreativne radionice. Sav prihod namijenjen je za župni Caritas.

Župni ured: zbog proslave najvećeg kršćanskog blagdana župni ured ne radi ni za pozive ni za poruke od 05. do 12. travnja.

Posjete Kristovom grobu: neka se članovi župnih zajednica dogovore i podijele termine za molitvu kod Kristovog groba (svakih sat vremena po jedna zajednica). Posjete Kristovom grobu na Veliku subotu su od 10 do 16 sati.

Hodočašće u Kloštar Ivanić: na uskrsnu subotu, 15. travnja, hodočastimo Majci Milosrđa u Kloštar Ivanić. Bus kreće oko 09:45 sati ispred naše župne crkve. Prijevoz je besplatan, upisat se možete nakon svetih misa ili u radno vrijeme ureda.

Izlet za marljive župljane: u ponedjeljak, 01. svibnja, imali bismo izlet za marljive župljane koji su se u protekloj godini aktivno zalagali u našoj župi kroz uređenje crkve i okoliša, pjevanje, sviranje, čitanje, predvođenje molitvi, radionice i slično. Polazak bi bio u jutarnjim satima. Išli bismo u Belišće, župnikovu rodnu župu, povodom proslave zaštitnika župe, sv. Josipa Radnika. Izlet je besplatan jer je to nagrada za marljive župljane. Molimo da se prijavite u sakristiji ili župnom uredu.