Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
13.03.
Patricija; Sabina; Ratka
Utorak
14.03.
Matilda; Milijana; Borka
Srijeda
15.03.
Longin; Veljko; Vjekoslava
Četvrtak
16.03.
Hilarije i Ticijan; Smiljan
Petak
17.03.
Sv. Patrik; Domagoj; Hrvatin
Subota
18.03.
Ćiril Jeruzalemski; Salvator
NEDJELJA
19.03.
4. Korizmena ¨Sredoposna¨. JOSIP, zaručnik BDM

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. ožujka 2023.]
UKRATKO: susret Caritasa, spomenik Juliju Banderieru, milostinja za BiH, čišćenje crkve,  korizmena duhovna obnova, hodočašće Gospi Garićkoj, susret krizmanika s biskupom, hodočašće u Sinj.

Susret članova Caritasa: u srijedu, 08. ožujka, bio je susret članova Caritasa. Od ove godine na žalost nema više paketa iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije pa ćemo pakete korisnicima slagati sami. Pomoći će se dvije obitelji s 500 eura jednokratne pomoći i jednu obitelj s 350 eura jednokratne pomoći za školovanje djeteta. Raspravljalo se i o postojećim korisnicima Caritasa te je uvidom u stanje smanjen njihov broj.

Radovi na nadgrobnom spomeniku Julija Banderiera: u četvrtak, 09. ožujka, započeli su radovi na  nadgrobnom spomeniku Julija Banderiera koji je pokopan u Popovači, a zaslužan je za gradnju crkve jer je bio predsjednik Upravnog odbora za gradnju crkve. Napokon nakon 60 godina umjesto obične spomen ploče koja je dotrajala, izgradit će se novi betonski nadgrobni spomenik koji će biti obložen u mramor.

Milostinja za BiH: ove nedjelje, 12. ožujka, milostinja je namijenjena za Crkvu u Bosni i Hercegovini. Hvala vam na vašim prilozima!

Grupa za čišćenje crkve: u četvrtak, 16. ožujka, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Korizmena duhovna obnova: u petak, 17. ožujka, bit će korizmena duhovna obnova koju će voditi č. s. Blaženka Marijanović, iz reda Školskih sestara franjevki, koja djeluje u samostanu u Kloštar Ivaniću. Predvodit će križni put u 18 sati, a nakon svete mise ostanite  na korizmenoj obnovi!

Planinarsko hodočašće Majci Božjoj Garićkoj: u subotu, 25. ožujka, župa Voloder hodočasti do Bele Crkve u Mikleuški. Okupljanje je oko 08:15 ispred crkve u Voloderu, automobilima se ide do jezera Mikleuška odakle se pješači do mise koja je oko 11:00 sati. Ako ćete poći, prijavite se kod našeg župnika.

Susret krizmanika s biskupom: u subotu, 25.ožujka, u 16 sati u Kloštar Ivaniću bit će susret krizmanika s biskupom. Neka se ovogodišnji krizmanici prijave vjeroučiteljima. Polazak je autobusom u kojem ćete biti s krizmanicima iz Volodera. Prijevoz je besplatan. Sve informacije dobit ćete od svojih vjeroučitelja.

Hodočašće u Sinj: sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz Kutine organiziraju hodočašće u Sinj, 22. travnja. Ako želite poći, prijavite se kod našeg župnika.