Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
05.03.
Marcijan; Agneta; Zvjezdana
Utorak
06.03.
Perpetua i Felicita; Eugen
Srijeda
07.03.
Ivan od Boga; Ivša; Boško
Četvrtak
08.03.
Franciska Rimska; Franjka
Petak
09.03.
Emil, Makarije; Kajo, Simplicije
Subota
10.03.
Firmin; Tvrtko; Kandid
NEDJELJA
11.03.
3. Korizmena ¨Bezimena¨. Teofan; Bernard; Maksimilijan

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 05. ožujka 2023.]
UKRATKO: sastanak Bratovštine, brat Bonifacije Pavletić, čišćenje crkve, kutinski križni put, gostovanje zajednice Vjera i svjetlo, milostinja za BiH, korizmena duhovna obnova.

Sastanak Bratovštine: u četvrtak, 09. ožujka, nakon večernje svete mise bit će sastanak Bratovštine bl. Alojzija Stepinca. Na sastanku će sudjelovati vlč. Krešimir Bulić, povjerenik za pastoral crkvenih pokreta u našoj Biskupiji. Pozivamo sve muškarce da se odazovu susretu!

Sluga Božji brat Bonifacije Pavletić: obavještavamo vjernike da je završen prvi dio biskupijskog postupka za slugu Božjega brata Bonifacija koji je rodom iz Zbjegovače (župa Ilova). Taj događaj bit će obilježen 10. ožujka, a mi ćemo ga popratiti zajedničkom molitvom toga dana na svetoj misi.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 10. ožujka, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Kutinski križni put: u subotu, 11. ožujka, bit će kutinski križni put koji počinje u 8 sati ujutro ispred kutinske crkve. Traje cijeli dan. Sveta misa je u 12 sati u Kutinskoj Slatini pa tko može, neka bude barem dopodne na križnom putu. Možete se javiti župniku ako želite poći.

Gostovanje zajednice Vjera i svjetlo: u subotu, 11. ožujka, bit će večernja sveta misa u 18:30 sati koju će predslaviti vlč. Ivica Šimunović, duhovnik zajednice Vjera i svjetlo. Ta zajednica brine o osobama s posebnim potrebama. Dođite na svetu misu i druženje. Osobito pozivamo one koji u svojoj obitelji imaju članove s posebnim potrebama da dođu na ovaj susret te se upoznaju s djelovanjem zajednice.

Milostinja za BiH: iduće nedjelje, 12. ožujka, milostinja je namijenjena za Crkvu u Bosni i Hercegovini. U ovom tjednu namijenite i svoje molitve na nakanu Crkve u Bosni i Hercegovini.

Korizmena duhovna obnova: u petak, 17. ožujka, bit će korizmena duhovna obnova koju će voditi č. s. Blaženka Marijanović, iz reda Školskih sestara franjevki, koja djeluje u samostanu u Kloštar Ivaniću.