Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
27.02.
Donat Zadarski; Gabrijel
Utorak
28.02.
Roman; Teofil; Bogoljub; Vikica
Srijeda
01.03.
Albin; David; Jadranko; Zoran
Četvrtak
02.03.
Lucije; čedomil; Iskra; ines
Petak
03.03.
Kunigunda; Marin; Kamilo; Anzelmo
Subota
04.03.
Kazimir; Eugen; Natko
NEDJELJA
05.03.
2. Korizmena ¨Pačista¨. Euzebije,Vedran; Lucijel. papa

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 25. veljače 2023.]
UKRATKO: stolarija za sakristiju, milostinja za stradale u potresu, križni put, korizmene kuverte, spomen na sjednicu Odbora, čišćenje crkve, nedjeljna zamjena župnika, brat Bonifacije Pavletić, gostovanje zajednice Vjera i svjetlo, korizmena duhovna obnova.

Stolarija za sakristiju: u proteklom tjednu nabavljeni su ormar i komoda za sakristiju. Sada su na jednom mjestu kvalitetnije pohranjeni misno ruho i stvari za misu.

Prikupljena milostinja za Tursku i Siriju: prošle nedjelje prikupili smo 710 eura za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Hvala vam na vašim darovima!

Križni put: ušli smo u vrijeme korizme. Križni put molimo utorkom i petkom prije svetih misa, oko 18 sati. Molimo vjeroučitelje i župne zajednice da se dogovore za predvođenje križnog puta.

Korizmene kuverte: od ove nedjelje na polici za tisak možete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kuverte predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Spomen na prvu sjednicu Odbora: u petak, 03. ožujka, na svetoj misi u 18:30 sati, spomenut ćemo se svih pokojnih članova Odbora za gradnju crkve.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 03. ožujka , oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Šajnovića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača.

Nedjeljna zamjena župnika: kako biste upoznali druge svećenike iz našeg dekanata, iduće nedjelje, 05. ožujka, svete mise će predslaviti kutinski župnik mons. Vladimir Hren, a naš župnik će predslaviti svete mise u Kutini.

Sluga božji brat Bonifacije Pavletić: obavještavamo vjernike da je završen prvi dio biskupijskog postupka za slugu Božjega brata Bonifacija koji je rodom iz Zbjegovače (župa Ilova). Taj događaj bit će obilježen 10. ožujka, a mi ćemo ga popratiti zajedničkom molitvom toga dana na svetoj misi.

Gostovanje zajednice Vjera i svjetlo: u subotu, 11. ožujka, bit će večernja sveta misa u 18:30 sati koju će predslaviti vlč. Ivica Šimunović, duhovnik zajednice Vjera i svjetlo. Ta zajednica brine o osobama s posebnim potrebama. Dođite na svetu misu i druženje. Osobito pozivamo one koji u svojoj obitelji imaju članove s posebnim potrebama da dođu na ovaj susret te se upoznaju s djelovanjem zajednice.

Korizmena duhovna obnova: u petak, 17. ožujka, bit će korizmena duhovna obnova koju će voditi č. s. Blaženka Marijanović, iz reda Školskih sestara franjevki, koja djeluje u samostanu u Kloštar Ivaniću.