Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
20.02.
Leon Čudotvor.; Eluterije; kv.
Utorak
21.02.
Petar Damjanskl; Damir
Srijeda
22.02.
Čista srijeda - pepelnica, Katedra sv. Petra; kv.
Četvrtak
23.02.
Polikarp; Grozdan; kv.
Petak
24.02.
Montan; Goran; Modest
Subota
25.02.
Viktorin; Hrvoje; Berislav
NEDJELJA
26.02.
1. Korizmena ¨Čista¨. Aleksandar; Sandra; Alka

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 19. veljače 2023.]
UKRATKO: milostinja za stradale, Pepelnica, križni put, korizmene kuverte, čišćenje crkve, grijanje.

Milostinja za stradale: ove nedjelje, 19. veljače, milostinja je namijenjena za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Hvala vam na vašim prilozima!

Pepelnica: u srijedu, 22. veljače, započinjemo vrijeme korizme. Toga dana je obavezan post i nemrs. Post (jedan obrok do sita) obvezuje vjernike od 18. do 60. godine života, nemrs (uzdržavanje od mesa) obvezuje vjernike od 14. godine života.

Križni put: ulazimo u vrijeme korizme. Križni put molimo utorkom i petkom prije svetih misa, oko 18 sati. Molimo vjeroučitelje i župne zajednice da se dogovore za predvođenje križnog puta.

Korizmene kuverte: od iduće nedjelje na ulazu u crkvu moći ćete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kuverte predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 24. veljače, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.