Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
13.02.
Katarina Ricci, Božidara
Utorak
14.02.
Valentinovo; Valentin; Zdravko
Srijeda
15.02.
Klaudije K; Vltomlr; Onezim
Četvrtak
16.02.
Julijana; Onezim; Miljenko
Petak
17.02.
7 utemeljitelja Reda Slugu BDM; Darko
Subota
18.02.
Šimun; Gizela; Bernardica
NEDJELJA
19.02.
7. KROZ GOD. Konrad; Rajko; Ratko; Blago

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. veljače 2023.]
UKRATKO: zahvala za Stepinčevo, Dan bolesnika, ispovijed u tjednu, čišćenje crkve, zaručnički tečaj, milostinja za stradale, financijski izvještaj, grijanje.

Zahvala za Stepinčevo: hvala svima koji ste sudjelovali tri dana na pripremanju i obilježavanju Stepinčeva. Program je bio ispunjen sadržajem koji je pripremila Bratovština, a organizacija je mogla biti bolja jer smo se sve unaprijed dogovorili. Na žalost malo je vjernika sudjelovalo na duhovnom sadržaju, predavanju i na samoj proslavi Stepinčeva, a na domjenku vas je ostalo malo. Događanja su radi vas župljana pa nije dobro propustiti prilike da se produbi pobožnost prema blaženiku.

Dan bolesnika: proslava Dana bolesnika povodom Gospe Lurdske bit će u utorak, 14. veljače, na svetoj misi u 11 sati u popovačkoj bolnici (u dvorcu). Svetu misu predslavi sisački biskup.

Ispovijed u tjednu: župnik će mijenjati voloderskog župnika za svete mise u utorak i petak. Ta dva dana se prije svetih misa u našoj crkvi neće ispovijedati.

Grupa za čišćenje crkve: iznimno u četvrtak, 16. veljače, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Zaručnički tečaj: od 17. do 19. veljače održava se u našoj crkvi zaručnički tečaj. Započinje u 19 sati. Molimo zaručnike da se prijave preko web-stranice Sisačke biskupije. Više o temama tečaja možete pročitati na župnoj web-stranici.

Milostinja za stradale: iduće nedjelje, 19. veljače, milostinja će biti namijenjena za stradale u potresu u Turskoj i Siriji.

Financijski izvještaj: iduće nedjelje, 19. veljače, na kraju svih svetih misa, čut ćete financijski izvještaj naše župe za prošlu 2022. godinu. Usporedit ćemo prihode i rashode pojedinih stavki s proteklim godinama.

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.