Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
06.02.
Pavao Miki I dr.; Doroteja; Dora
Utorak
07.02.
BI. Pio IX. papa; Rikard; Držislav
Srijeda
08.02.
Jeronim Emil.; Jozefina Bak.
Četvrtak
09.02.
Skolastika; Apotonija. Sunčana
Petak
10.02.
STEPINĆEVO
Subota
11.02.
GOSPA LURDSKA; Dan bolesnih
NEDJELJA
12.02.
6. KROZ GOD. Eulalija; Melecije, Zvonimir

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 05. veljače 2023.]
UKRATKO: izložba bl. Karla Acutisa, Stepinčevo, raspremanje božićnih ukrasa, štitnici za svijeće, predaja upitnika Sinode, Dan bolesnika, zaručnički tečaj, grijanje.

Izložba bl. Karla Acutisa: danas, u nedjelju, pogledajte izložbu o euharistijskim čudima koju je zamislio dvanaestogodišnji mladić, sada blaženik, Karlo Acutis, koji je preminuo od leukemije 2018. i 2020. proglašen blaženikom zbog svojeg kršćanskog života.  Izložbu pogledajte prije i poslije svetih misa. U blizini oltara imate izloženu relikviju blaženika pred kojom se možete pomoliti. Na kraju svetih misa, umjesto molitve za Sinodu, izmolit ćemo litanije bl. Karla.

Stepinčevo: proslava suzaštitnika župe bit će od 08. do 10. veljače.
U srijedu, 08. veljače, prije svete mise bit će Stepinčev križni put u 17:45 sati.
U četvrtak, 09. veljače, nakon večernje svete mise bit će predavanje prof. Tomice Plukavca pod naslovom „Grob bl. Alojzija Stepinca”. Prof. Tomica je tajnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i kustos Stepinčevog muzeja u Zagrebu.
U petak, 10. veljače, svečana proslava bl. Alojzija na večernjoj svetoj misi nakon koje će biti kratko klanjanje i domjenak za sve u pastoralnom centru. Dođite!

Raspremanje božićnih ukrasa: u utorak, 07. veljače, od 19 sati, spremit ćemo božićne ukrase i imati detaljnije čišćenje crkve. Molimo vjernike da se prijave za čišćenje i raspremanje.

Nabavljeni štitnici za svijeće: izrađeni su personalizirani štitinici za svijeće (2.000 kom) koje koristimo za Svijećnicu i Veliku subotu. Na njima su upisane litanije zaštitnika naše župe i križ.

Predaja upitnika Sinode: molimo članove župnih zajednica koji su sudjelovali na sastancima u siječnju da dostave ispunjene upitnike.

Dan bolesnika: proslava Dana bolesnika povodom Gospe Lurdske bit će u utorak, 14. veljače, na svetoj misi u 11 sati u popovačkoj bolnici (u dvorcu). Svetu misu predslavi sisački biskup.

Zaručnički tečaj: od 17. do 19. veljače održava se u našoj crkvi zaručnički tečaj. Započinje u 19 sati. Molimo zaručnike da se prijave preko web-stranice Sisačke biskupije. Više o temama tečaja možete pročitati na župnoj web-stranici.

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.