Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
02.01.
Bazilije Veliki; Grgur Nazijanski
Utorak
03.01.
Ime Isusova, Mladenka
Srijeda
04.01.
Anđela; Borislav; Emanuel
Četvrtak
05.01.
Miljenko; Emilijana; Radoslav
Petak
06.01.
BOGOJAV. TRI KRALJA
Subota
07.01.
Rajmund; Rajko; Lucijan
NEDJELJA
08.01.
Krštenje Gospodinovo.  Gospa od brze pomoći

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 01. siječnja 2023.]
UKRATKO: preminuo papa Benedikt XVI, kvar osigurača, novi taksovnik, konverzije u euro, Bogojavljenje, dodatna ispovijed po kućama, blagoslov kleti i vinarija, grijanje.

Preminuo papa Benedikt: u subotu, 31. prosinca, u jutarnjim satima je preminuo papa emeritus Benedikt XVI. u 95. godini života. Povodom smrti stigla je odluka iz naše Biskupije: na dan ukopa pape, 05. siječnja, zvonit će crkvena zvona 5 minuta nakon podnevnog zvonjenja (zvonit će malo i veliko zvono). Na nedjeljnim svetim misama 01. i 08. siječnja molit ćemo za pokojnog papu.

Kvar osigurača zvona/sata: tijekom proteklog tjedna iskočio je osigurač pa crkvena zvona nisu zvonila i nije radio sat na tornju crkve. Popravak će uskoro uslijediti pa je moguće da se u narednim tjednima kvar ponovi.

Novi taksovnik: u medijima ste ovih dana mogli čuti da je izašao novi taksovnik crkvenih usluga. Takse misnih nakana konvertirane su u eure, na 7 € (pjevane 17 €). Takse vjenčanja i sprovoda nisu kako je navedeno u listiću te umjesto dosadašnjih 40 € povećane su na 50 €. Ostale takse o kojima ste mogli čuti u medijima u našoj se župi ne naplaćuju našim župljanima!

Konverzije u euro: zbog dolaska nove valute molimo da se pridržavate ove molbe kako biste olakšali poslove tijekom ovog vremena dok traje blagoslov obitelji. Obiteljski dar koji dajete tijekom blagoslova obitelji možete dati u kunama do kraja blagoslova. Takse misnih nakana možete davati u kunama do sredine siječnja. Takse sprovoda uplatite u eurima, a ne u kunama jer su povećane od 2023. godine.

Bogojavljenje: u petak, 06. siječnja, slavimo svetkovinu Sveta tri kralja. Svete mise su u 08:00 i 09:30 sati. Nakon jutarnje svete mise je blagoslov župne kuće. Flaširanu blagoslovljenu vodu možete uzeti tijekom cijele godine.

Dodatna ispovijed po kućama: u četvrtak, 12. siječnja, od 9:30 do 12:30 sati, bit će dodatna ispovijed po kućama za vjernike koji su tijekom sadašnjeg blagoslova obitelji zbog svojeg stanja izrazili želju za ispovijed u kući. Za sada je upisano 13 novih korisnika.

Blagoslov kleti i vinarija: u subotu, 14. siječnja, bit će blagoslov kleti i vinarija. Molimo vinare da se dogovore za raspored kojim će biti pohođeni, a nove da se prijave. Sav prihod od blagoslova kleti namijenjen je za župni Caritas.

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.