Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
28.11.
Jakov Markijski; Držislav
Utorak
29.11.
Satumin; Iluminata, Viasta; Svjetlana
Srijeda
30.11.
Sv. Andrija apostol
Četvrtak
01.12.
Eligije; Natalija; Božena
Petak
02.12.
Bibijana; Živka; Blanka
Subota
03.12.
Franjo Ksaverski; Klaudije
NEDJELJA
04.12.
2. Ned. Došašća Ivan Damaščanski; Barbara

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 27. studenoga 2022.]
UKRATKO: došašće, grijanje, blagovaonski set, sastanak Caritasa, godišnjica smrti vlč. Delije, vinska viteška svečanost, čišćenje crkve za III. grupu, hodočašće u Samobor.

Došašće: od ove nedjelje, 27. studenoga, započinje liturgijsko vrijeme došašća.  Zornice su radnim danom u 5:45 sati, jutarnje klanjanje je četvrtkom u 6:15 sati. Večernjice su subotom u 18:30 sati. Ispovijeda se prije svih zornica i Večernjica. Nakon Večernjica je druženje uz kuhano vino i čaj. Molimo župljane da se prijave za kuhanje vina i čaja.

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.

Blagovaonski set: nabavljen je set za jelo za 50 osoba (tanjuri, pribor i čaše) za naš pastoralni centar jer kompleta do sada nismo imali.

Sastanak Caritasa: u utorak, 29. studenoga u 18 sati, bit će sastanak članova župnog Caritasa. Pozivaju se svi članovi da se odazovu, a svatko tko bi se želio uključiti u rad župnog Caritasa, neka dođe na sastanak.

Godišnjica smrti vlč. Dragutina Delije: u četvrtak, 01. prosinca, spominjemo se godišnjice smrti prvog upravitelja popovačke župe koji je ubijen 1945. godine u 27. godini. U Spomenici župe Voloder o njemu piše: „Ubijen je od razbojnika dobri anđeo, svećenik mladi, idealni i tihi velečasni Dragutin Delija. Ubijen od bezbožnika zato što je svećenik. Nije se bavio politikom, nego samo vršio kao pastir vjerske dužnosti. Uvečer stupila su dvojica naoružanih u župski dvor, a naokolo kuće nekolicina. Kada su pokupili crkveni i osobni novac izvedoše ga na dvorište između dva mlada oraha i tu ga najprije probodoše bajunetom, a onda iz puške dva hica te je odmah ostao ležati mrtav, bez ijedne riječi predavši svoju anđeosku dušu vječnome Pastiru.”

Vinska viteška svečanost: u subotu, 03. prosinca od 12:30 sati, bit će svečanost „Europskog vinskog viteškog reda”. Započinje mimohodom po centru Popovače nakon koje je sveta misa (oko 13 sati) u našoj crkvi. Odazovimo se ovom događaju!

Grupa za čišćenje crkve: u subotu, 03. prosinca, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka, Pergošićeva. Tijekom došašća čišćenje crkve je subotom nakon Večernjica.

Hodočašće u Samobor: župa Ludina organizira hodočašće na jednodnevnu duhovnu obnovu kod fratara u Kuću susreta Tabor u Samoboru. Datum je 03. prosinca, cijena je 80 kuna. Prijavite se u župnom uredu!