Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
21.11.
Prikaz. BDM; Gospa od Zdrav.
Utorak
22.11.
Cecilija; Dobrila; Slavujka
Srijeda
23.11.
Klement; Milivaj, Blagoje
Četvrtak
24.11.
Krizogon; Krševan
Petak
25.11.
Katarina Aleksandrijska
Subota
26.11.
Konrad; Leonard; Dubravko
NEDJELJA
27.11.
1. Ned. Došašća Virgilije; Oda; Gustav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 20. studenoga 2022.]
UKRATKO: grijanje, zahvala iz Ruande, hodočašće u Samobor, sveta Cecilija, ured i mise, čišćenje crkve za II. grupu, otvaranje i proglas Sinode, došašće.

Grijanje: u crkvi je uključeno grijanje. Budući da se održava 24-satno grijanje molimo zatvarajte sva vrata za sobom! Klupe gdje su radijatori držite razmaknute od radijatora i zidova da bi se omogućila ventilacija toplog zraka.

Zahvala iz Ruande: Bratovština je primila pismo zahvale za pomoć misijskom centru „Otac Vjeko” u Ruandi. Pismo pročitajte u atriju crkve.

Hodočašće u Samobor: župa Ludina organizira hodočašće na jednodnevnu duhovnu obnovu kod fratara u Kuću susreta Tabor u Samoboru. Datum: 03. prosinca, cijena je 80 kuna. Prijavite se u župnom uredu!

Sveta Cecilija: u srijedu, 23. studenoga, proslavit ćemo svetu Ceciliju. Sveta misa je u 18:30 sati na kojoj će pjevati naši zborovi. Nakon mise je druženje pjevača mješovitog, jutarnjeg i zbora mladih. Pozivaju se svi pjevači i svirači da se odazovu na ovaj godišnji susret.

Župni ured i svete mise: u četvrtak, 24. studenoga, iznimno ne ureduje župni ured i nema svete mise.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 25. studenoga, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu II. grupa, ulice: Stepinčeva, Raičevac, Nemčićeva, Lovraka, Banderiera, Badalića.

Otvaranje Sinode: u subotu, 26. studenoga, u bazilici sv. Kvirina u Sisku, bit će otvaranje Sinode Sisačke biskupije. Na otvaranju ćemo moliti Večernju, a naš mješoviti zbor bit će predvodnik pjevanja uz zbor bazilike. Odazovimo se ovom susretu. Zbog ovog događanja nećemo imati Večernjicu u našoj župi.

Proglas Sinode: iduće nedjelje, 27. studenoga, na svim svetim misama pročitat ćemo biskupovo pismo povodom otvaranja Sinode Sisačke biskupije. Na kraju svetih misa, od iduće nedjelje, molit ćemo „Molitvu Sinode”.

Došašće: od iduće nedjelje, 27. studenoga, započinje liturgijsko vrijeme došašća.  Zornice su radnim danom u 5:45 sati, jutarnje klanjanje je četvrtkom u 6:15 sati. Večernjice su subotom u 18:30 sati. Ispovijeda se prije svih zornica i Večernjica. Nakon Večernjica je druženje uz kuhano vino i čaj. Molimo župljane da se prijave za kuhanje vina i čaja.