Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
14.11.
Nikola Tavelić; Ivan Trogirski
Utorak
15.11.
Albert Veliki: Berto; Leopold
Srijeda
16.11.
Margareta; Gertruda
Četvrtak
17.11.
Elizabeta Ugarska; lgor
Petak
18.11.
Posv. bazilika sv. Petra i Pavla
Subota
19.11.
Krispin; Elizabeta; Salomeja
NEDJELJA
20.11.
Krist Kralj Feliks Valois; Srećko; Edmund

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 13. studenoga 2022.]
UKRATKO: srce za Afriku, ugrađen optički internet,  izrada vanjskog adventskog vijenca, klanjanje, Dan sjećanja, čišćenje crkve za I. grupu, podjela sakramenata, zaručnički tečaj, novi kalendari.

Srce za Afriku: Bratovština je prikupila 6.378 kuna koje su proslijeđene misionarima u Afriku za misijski centar Otac Vjeko u Ruandi. Hvala svima koji ste izdvojili svoj prilog!

Ugrađen optički internet: jučer, u subotu 12. studenoga, imali smo testiranje optičkog interneta koji je postavljen za korištenje djeci i mladima naše župe. Ugrađen je za pastoralni centar, a ugradnja i puštanje u sustav je trajala nekoliko mjeseci. Molimo one koji su vješti u radu računalom da se jave župniku.

Izrada vanjskog adventskog vijenca: molimo roditelje kandidata za prvu pričest i krizmu da se jave vjeroučitelju Danijelu povodom izrade adventskog vijenca.

Klanjanje: u četvrtak, 17. studenoga u 18 sati, bit će euharistijsko klanjanje prije svete mise. Klanjanje predvodi Bratovština.

Dan sjećanja: u petak, 18. studenoga, na svetoj misi u 18:30 sati molit ćemo za žrtve Domovinskog rata. Prigoda je ovo da zahvalimo i molimo za sve koji su život položili za domovinu braneći Hrvatsku.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 18. studenoga, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Vikend podjele sakramenata: imamo termine za slavlja prve pričest i krizme u našoj župi. U subotu, 22. travnja 2023. bit će krizma, podijelit će je delegat preč. Ivica Mađer. U nedjelju, 23. travnja 2023. bit će prva pričest.

Zaručnički tečaj: u našoj župi u 2023. godini zaručnički tečaj odvija se 17.-19. veljače i 16.-18. lipnja. Susreti su navečer u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu uzmite kalendare za sljedeću godinu. Cijena je 10 kuna.