Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
07.11.
Engelbert; Anđelko
Utorak
08.11.
Gracija Kotorski; Milostislav
Srijeda
09.11.
Posveta lat. bazilike; Ivan L.
Četvrtak
10.11.
Leon Veliki, Lavoslav, Lav
Petak
11.11.
Martin Tourski; Davorin
Subota
12.11.
Jozafat; Milenko
NEDJELJA
13.11.
33. KROZ GOD. Stanislav Kostka; Stanko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 06. studenoga 2022.]
UKRATKO: čišćenje crkve, Martinje, podjela sakramenata, zaručnički tečaj, biskupijska stipendija, novi kalendari.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 11. studenoga, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Martinje: iduće nedjelje 13. studenoga, povodom Martinja, na kraju svetih misa, imat ćemo blagoslov mladog vina. Pozivaju se vinari da donesu svoje mlado vino koje ćemo blagosloviti na kraju svetih misa i na taj način zahvaliti Bogu na ovogodišnjem urodu.

Vikend podjele sakramenata: imamo termine za slavlja prve pričest i krizme u našoj župi. U subotu, 22. travnja 2023. bit će krizma, podijelit će je delegat preč. Ivica Mađer. U nedjelju, 23. travnja 2023. bit će prva pričest.

Zaručnički tečaj: u našoj župi u 2023. godini zaručnički tečaj odvija se 17.-19. veljače i 16.-18. lipnja. Susreti su navečer u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.

Studentska biskupijska stipendija: Biskupija je otvorila natječaj za studentske stipendije. Više o stipendiji Zaklade „fra Bonifacije Ivan Pavletić“ pročitajte na stranici Sisačke biskupije. Zainteresirani neka se jave župniku na e-mail župe. Dužni ste navesti na koji način sudjelujete u životu župne zajednice i napisati svoje podatke.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu uzmite kalendare za sljedeću godinu. Cijena je 10 kuna.