Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
24.10.
Antun M. Claret; Jaroslav
Utorak
25.10.
Krizant i Darija; Katarina K.
Srijeda
26.10.
Demetrije; Dmitar; Zvanimir
Četvrtak
27.10.
Sabina, Kontardo; Gordana
Petak
28.10.
Šimun i Juda Tadej, apostoli
Subota
29.10.
Mihovil Rua; Narcis; Darko
NEDJELJA
30.10.
31. KROZ GOD. Marcijan; Marsela; German

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 23. listopada 2022.]
UKRATKO: prikupljanje potpisa, misijska nedjelja, biskupijska stipendija, župni ured i svete mise, Svi sveti i Dušni dan, novi kalendari.

Prikupljanje potpisa: molimo da potpišete peticiju „Zaštitimo djecu od homo-posvajanja”. Peticija je u svrhu zaštite djece bez roditelja koja se nalaze u domovima. Još ove nedjelje možete je potpisati na stolu ispred crkve.

Misijska nedjelja: ove nedjelje, 23. listopada, obilježavamo misijsku nedjelju. Milostinja je namijenjena za misionare u dalekim zemljama.

Radovi kreativne radionice: ispred crkve možete kupiti radove kreativne radionice. Od novog u ponudi ističemo božićne jaslice. Figurice jaslica (Josip, Marija, Isus) su izrađene od gipsa. Dvije su vrste: bijele i u boji. Stavljene su u bijele fenjere, prikladno ukrašene uz lampice. Cijena primjerka je 200 kuna, sav prihod namijenjen je za župni Caritas.

Studentska biskupijska stipendija: Biskupija je otvorila natječaj za studentske stipendije. Više o stipendiji Zaklade „fra Bonifacije Ivan Pavletić“ pročitajte na stranici Sisačke biskupije. Zainteresirani neka se jave župniku na e-mail župe. Dužni ste navesti na koji način sudjelujete u životu župne zajednice i napisati svoje podatke.

Župni ured i svete mise: od 23. do 30. listopada ne ureduje župni ured (ni za pozive, ni za poruke, ni za e-mailove). Mise u radnim danima toga tjedna bit će u utorak i petak.

Svi sveti i Dušni dan: svetkovinu Svih svetih, 01. studenoga, proslavit ćemo na dvije svete mise (8:00 i 11:00). Nakon svetih misa je zajednička molitva kod glavnog križa na groblju. Nakon molitve imate mogućnost za pojedinačni blagoslov grobova. Dušni dan, 02. studenoga, proslavit ćemo večernjom svetom misom u 18:30 sati.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu uzmite kalendare za sljedeću godinu. Cijena je 10 kuna.