Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
17.10.
Ignacije Antiohijski; Vatroslav
Utorak
18.10.
Sv. Luka, evanđelist; Lukša
Srijeda
19.10.
Pavao od Križa; lvan Breb
Četvrtak
20.10.
Vendelin; Irena; Miroslava
Petak
21.10.
Uršula; Zvjezdan; Hilarija
Subota
22.10.
BI. Ivan Pavao II. papa
NEDJELJA
23.10.
30. KROZ GOD. Ivan Kapistran; Ivanko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 16. listopada 2022.]
UKRATKO: uređen okoliš župnog dvorišta, prikupljanje potpisa, čišćenje crkve za IV. grupu, misijska nedjelja, župni ured i svete mise, novi kalendari, hrana za biskupijski Caritas.

Uređen okoliš župnog dvorišta: u tjednu su završeni zemljani radovi, posađeno je pet višemetarskih listopadnih stabala, sortiran je kamen koji će se koristiti za popravljanje kamenog ulaza i gradnju kamene arkade ispred sjenice.

Prikupljanje potpisa: molimo da potpišete peticiju „Zaštitimo djecu od homo-posvajanja”. Peticija je u svrhu zaštite djece bez roditelja koja se nalaze u domovima. Nedjeljom možete potpisati na stoliću ispred crkve, u tjednu se peticije nalaze na zadnjim klupama u crkvi.

Radovi kreativne radionice: ispred crkve možete kupiti radove naše kreativne radionice. Sav prihod namijenjen je za župni Caritas.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 21. listopada, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Misijska nedjelja: iduće nedjelje, 23. listopada, obilježavamo misijsku nedjelju. Milostinja te nedjelje namijenjena je za misionare u dalekim zemljama.

Župni ured i svete mise: od 23. do 30. listopada ne ureduje župni ured (ni za pozive, ni za poruke, ni za e-mailove). Mise u radnim danima toga tjedna bit će u utorak i petak.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu uzmite kalendare za sljedeću godinu. Cijena je 10 kuna.

Prikupljanje hrane za biskupijski Caritas: tijekom listopada prikupljamo hranu za biskupijski Caritas. Namirnice možete ostaviti u pastoralnom centru nakon svetih misa. Prikuplja se: krumpir, zelje, grah, mast, brašno, riža, tjestenina, ulje, šećer, konzervirana hrana, suhomesnati proizvodi.