Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
10.10.
Franjo Borgia; Daniel i dr.
Utorak
11.10.
Ivan XXIII. papa; Prob
Srijeda
12.10.
Serafin, Maksimilijan
Četvrtak
13.10.
Eduard, Edo; Hugolin
Petak
14.10.
Kalist papa; Ljeposlav; Divna
Subota
15.10.
Terezija Avilska; Rezika; Valter
NEDJELJA
16.10.
29. KROZ GOD. Hedviga; Marija Margareta A.

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 09. listopada 2022.]
UKRATKO: uklonjen dio kamenog ulaza, radovi na sjenici, popravljen sat, sinoda,  klanjanje, čišćenje crkve za III. grupu, susret obitelji 5+, zahvala za plodove zemlje, prikupljanje potpisa, hodočašće u Bistricu, novi kalendari, hrana za biskupijski Caritas.

Uklonjen oštećeni dio kamenog ulaza: tijekom tjedna uklonjen je oštećeni dio kamenog ulaza u crkveno dvorište koji se počeo urušavati nakon petrinjskog potresa te je predstavljao opasnost.

Radovi na sjenici: započeli su radovi betoniranja temelja za buduću sjenicu u crkvenom dvorištu. Popravljeno je klizište koje se otvorilo nakon potresa i povuklo rubnjake. Uz sjenicu bit će napravljena i kamena arkada. Zbog izrade arkade u fazi smo prikupljanja kamena.

Popravljen sat: budući da je uslijed udara groma bio oštećen mehanizam sata na crkvenom tornju, tijekom ovog tjedna uklonjeno je ovo oštećenje.

Biskupijska sinoda: u ovom tjednu Biskup je imenovao članove Sisačke biskupijske sinode. Naš župnik je imenovan tajnikom Sinode. U vijeće je imenovana i naša župljanka Branka Martinović pa joj ovom prilikom čestitamo.

Euharistijsko klanjanje: u četvrtak, 13. listopada u 18 sati, bit će euharistijsko klanjanje koje predvodi Bratovština. Dođite!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 14. listopada, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka, Pergošićeva.

Susret obitelji s petero i više djece: godišnji biskupijski susret obitelji s brojnom djecom (petero i više djece) bit će u subotu, 15. listopada, od 10 sati u Sisku u pastoralnom centru (pored katedrale). Molimo obitelji da se odazovu na susret!

Zahvala za plodove zemlje: u nedjelju, 16. listopada, na svetoj misi u 9:30 sati, zahvalit ćemo Bogu na plodovima zemlje.

Prikupljanje potpisa: molimo da od utorka, 11. listopada, potpišete peticiju „Zaštitimo djecu od homo-posvajanja”. Peticija je u svrhu zaštite djece bez roditelja koja se nalaze u domovima.

Hodočašće u Mariju Bistricu: za štovatelje Božjeg milosrđa organizirano je hodočašće u Mariju Bistricu, u subotu 22. listopada. Polazak je oko 7:15 sati ispred autobusne stanice u Popovači. Cijena prijevoza je 60 kuna. Možete se prijaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu uzmite kalendare za sljedeću godinu. Cijena je 10 kuna.

Prikupljanje hrane za biskupijski Caritas: tijekom listopada prikupljamo hranu za biskupijski Caritas. Namirnice možete ostaviti u pastoralnom centru nakon svetih misa. Prikuplja se: krumpir, zelje, grah, mast, brašno, riža, tjestenina, ulje, šećer, konzervirana hrana, suhomesnati proizvodi.