Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
22.08.
BDM Kraljica; Vladislava
Utorak
23.08.
Ruža Limska; Filip Benicije
Srijeda
24.08.
Sv. Bartol apostol; Bariša
Četvrtak
25.08.
Ljudevit kralj; Patricije
Petak
26.08.
Rufin; Zefirin
Subota
27.08.
Monika; Honorat; Časlav
NEDJELJA
28.08.
22. KROZ GOD. Augustin; Tin; Gustav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 21. kolovoza 2022.]
UKRATKO: hodočašće u Mariju Bistricu, predane molitvene nakane karmelićankama, čišćenje crkve za IV. grupu, povratak na tri nedjeljne mise, hodočašće u Ludbreg, susret mladih u Bjelovaru.

Održano hodočašće u Mariju Bistricu: hvala svima koji ste sudjelovali na župnom hodočašću u Mariju Bistricu, bilo putovanjem u zajedničkom autobusu ili osobnim prijevozom. Sudjelovalo je oko 100 župljana. Uputa za one koji se u zadnji čas odjavljuju: naime, budući da je putovanje u autobusu izraz međusobnog povjerenja jer se karta ne rezervira plaćanjem nego upisivanjem na listu, nije pošteno bezrazložno odustajati od putovanja jer se time uskraćuje putovanje nekome drugome.

Predane molitvene nakane karmelićankama: u prošlom tjednu predali smo molitvene nakane časnim sestrama karmelićankama u Kloštar Ivaniću. Zahvalile su nam što smo ih se na taj način sjetili i raduju se što se molitvom želimo s njima povezati. U planu je da ponovimo ovakvu molitvenu inicijativu i uputimo se u posjet karmelićankama. Napominjemo da ćemo njihov samostan koji je u obnovi pomoći darom (10.000 kuna) iz prihoda župe.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 26. kolovoza, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu IV.  grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Povratak na tri nedjeljne mise: od iduće nedjelje, 28. kolovoza, vraćamo se na tri nedjeljne svete mise (08:00, 09:30 i 11:00 sati). Završetkom ljetnog rasporeda vraća se treća sveta misa u 11:00 sati.

Hodočašće u Ludbreg: dana 03. rujna bit će organizirano zajedničko hodočašće triju župa (Voloder – Popovača – Osekovo) u Ludbreg. Cijena prijevoza je 80 kuna. Prijavite se kod našeg župnika nakon svetih misa ili u radno vrijeme ureda.

Nacionalni susret mladih: dana 17. rujna u Bjelovaru će se održati Susret hrvatske katoličke mladeži. Pozivamo mlade da se prijave, prijevoz će biti osiguran. Upišite se nakon svetih misa u sakristiji ili porukom na župni mobitel.