Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
08.08.
Dominik; Nedjeljko; Dinko
Utorak
09.08.
Sv. Edita Stein; Roman; Firrnin, Tvrk
Srijeda
10.08.
Lovro dakon; Lovorka
Četvrtak
11.08.
Sv. Klara; Jasna; Suzana
Petak
12.08.
Anicet; Hilarija; Veselka
Subota
13.08.
Poncijan i Hipolit; Filomena
NEDJELJA
14.08.
20. KROZ GOD. Maksimilijan Kolbe

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 07. i 14. kolovoza 2022.]
UKRATKO: rad župnog ureda i svete mise, pisanje molitvenih nakana za karmelićanke u Kloštru, Velika Gospa, čišćenje crkve za III. grupu, hodočašće u Mariju Bistricu, godišnje župno klečanje, obljetnica smrti Zorke Sever

Rad župnog ureda i svete mise: od 08. do 15. kolovoza neće raditi župni ured ni za poruke ni za pozive ni za e-mailove. Mise u tjednu će biti u srijedu i četvrtak.

Pisanje molitvenih nakana za samostan karmelićanki u Kloštar Ivaniću: do 09. kolovoza kada je blagdan sv. Terezije Benedikte od Križa (Edith Stein), u kutiju koja je kod Marijinog oltara možete ubaciti svoje molitvene nakane ili riječi zahvale koje ćemo proslijediti sestrama karmelićankama. Karmelićanke su sestre koje zatvoreno žive u samostanu i mole za svijet pa će ovo biti način da ih podržimo u njihovom pozivu.

Velika Gospa: sveta misa na svetkovinu Uznesenja BDM, 15. kolovoza, je u 9:30 sati. Proštenje u susjednoj župi, u kapeli u Potoku, je u 11:00 sati.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 19. kolovoza, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je ponovno na redu III. grupa jer se nitko nije odazvao na čišćenje, ulice: Sisačka, Pergošićeva.

Hodočašće u Mariju Bistricu: u subotu, 20. kolovoza, je biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 6 sati ispred župne crkve. Cijena prijevoza je 70 kuna za odrasle, za djecu u pola cijene. Plaćanje u autobusu. Upisati su nakon svetih misa i u radno vrijeme župnog ureda.

Godišnje župno klečanje i obljetnica smrti Zorke Sever: u nedjelju, 21. kolovoza, nakon svete mise u 08:00 sati uputit ćemo se na grob uzorne župljanke Zorke Sever jer toga dana obilježavamo godišnjicu njezine smrti. Istog dana, nakon svete mise u 09:30 sati, bit će godišnje župno klečanje.