Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
20.06.
Naum Ohridski; Silverije
Utorak
21.06.
Alojzije Gonzaga; Vjekoslav
Srijeda
22.06.
Ivan Fisher; Toma M.
Četvrtak
23.06.
Josip Caf.; Sidonija; Zdenka
Petak
24.06.
ROĐ. IVANA KRSTITELJA
Subota
25.06.
Adalbert; Vilim; Doroteja
NEDJELJA
26.06.
13. KROZ GOD. Ivan i Pavao; Vigilije; Zoran

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 19. lipnja 2022.]
UKRATKO: zahvala za čišćenje i uređenje, popravljena zvona, uređen bunar, kolači za Alojzijevo, proslava sv. Alojzija Gonzage, molitva za obitelji, Ivanje u Jelenskoj, čišćenje crkve za I. grupu, hodočašće u Sinj, Petrov novčić

Zahvala za čišćenje okoliša i uređenje postaja: hvala svima koji su se odazvali u utorak i srijedu za uređenje okoliša crkve te onima koji su pripremili postaje za procesiju povodom Tijelova.

Popravljena zvona: nedavno nevrijeme i udarac groma oštetio je pogon za zvonjenje. Zvona su u prošli petak servisirana i zvone prema uobičajenom rasporedu.

Uređen bunar: povodom proslave zaštitnika župe ožbukan je betonski bunar u župnom dvorištu.

Kolači za Alojzijevo: povodom proslave zaštitnika župe možete ispeći suhe kolače i kiflice. Sve možete donijeti u ponedjeljak, 20. lipnja, od 18 sati u pastoralni centar.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava zaštitnika župe bit će u utorak, 21. lipnja, sveta misa je u 18:30 sati. Svetu misu će predslaviti vladika Milan Stipić, grkokatolički biskup Križevačke biskupije. Tom prigodom zahvalit će nam na prikupljenim sredstvima za izbjeglice iz Ukrajine. Nakon svete mise bit će domjenak za sve župljane na koji ste svi pozvani da ostanete. Priprava za Alojzijevo bit će u ponedjeljak, 20. lipnja, od 18 sati. U 18 sati će biti križni put bl. Alojzija Stepinca, a u 18:30 sati predavanje o blaženiku. Tada ćete imati priliku za ispovijed jer će nam u goste doći franjevci trećoredci iz Splita. Bit će i prigodno predavanje o bl. Alojziju Stepincu koje će voditi prof. Tomica Plukavec, tajnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i kustos Stepinčevog muzeja u Zagrebu.

Molitva za svjetski susret obitelji: povodom obilježavanja svjetskog susreta obitelji koji se održava u Rimu, u četvrtak, 23. lipnja, na večernjoj svetoj misi molit ćemo na tu nakanu.

Ivanje u Jelenskoj: u petak, 24. lipnja, u 11 sati, je sveta misa proslave zaštitnika župe u Jelenskoj. Istog dana u Popovači, na večernjoj svetoj misi u 18:30 sati slavimo Presveto Srce Isusovo.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 24. lipnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Hodočašće u Sinj: Bratovština organizira hodočašće u Sinj, u subotu, 25. lipnja. Polazak je u 05 sati ujutro, povratak je oko 22 sata. Prijevoz je besplatan, hodočastit će se u svetište i muzej. Molimo da se upišete u sakristiji jer mjesta još ima.

Petrov novčić: iduće nedjelje, 26. lipnja, sva milostinja namijenjena je za Papu, za zakladu „Petrov novčić” kojom se financiraju važni crkveni projekti i humanitarne pomoći diljem svijeta.