Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
13.06.
Antun Padovanski, Ante, Antonija
Utorak
14.06.
Rufin; Elizej; Dinga
Srijeda
15.06.
Sv. Vid; Modest
Četvrtak
16.06.
Tijelovo; Franjo Regis, Gvido
Petak
17.06.
Diogen; Inocent; Adolf
Subota
18.06.
Marcelijan; Ozana; Ljubomir
NEDJELJA
19.06.
12. KROZ GOD. Romuald; Rajka; Bogdan

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. lipnja 2022.]
UKRATKO: paketi Caritasa, hodočašće u Voloder, uređenje okoliša crkve, kolači za Alojzijevo, Tijelovo, čišćenje crkve, Mladifest, proslava sv. Alojzija Gonzage.

Podijeljeni paketi za korisnike Caritasa: tijekom prošlog tjedna članovi župnog Caritasa podijelili su pakete korisnicima. Paketi su financirani sredstvima župnog Caritasa u iznosu od 4.000 kuna.

Hodočašće vjernika za Antunovo u Voloder: pozivamo župljane da se zajedno pješke uputimo u Voloder povodom Antunova. Polazak bi bio 13. lipnja u 16:30 sati ispred župne crkve u Popovači. Sudjelujemo na svetoj misi u Voloderu u 18 sati.

Uređenje okoliša crkve: u utorak i srijedu, 14. i 15. lipnja od 19 sati, imat ćemo vanjsko uređenje okoliša crkve povodom proslave zaštitnika župe. Molimo dođite i zajedno uredimo okoliš crkve.

Kolači za Alojzijevo: povodom proslave zaštitnika župe možete ispeći suhe kolače i kiflice. Sve možete donijeti u ponedjeljak, 20. lipnja, od 18 sati u pastoralni centar.

Tijelovo: molimo vjernike koji žele urediti postaje za tijelovsku procesiju da se prijave. Bit će četiri postaje, isto kao i prošle godine. Sveta misa za Tijelovo je u četvrtak, 16. lipnja, u 9:30 sati, a nakon mise je procesija.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 17. lipnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Mladifest: program susreta mladih u Voloderu imate na oglasnoj ploči. Susret se održava od petka do nedjelje, 17. do 19. lipnja, od 15:30 sati do 21 sat.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava zaštitnika župe bit će u utorak, 21. lipnja, sveta misa je u 18:30 sati. Svetu misu će predslaviti vladika Milan Stipić, grkokatolički biskup Križevačke biskupije. Tom prigodom zahvalit će nam na prikupljenim sredstvima za izbjeglice iz Ukrajine. Nakon svete mise bit će domjenak za sve župljane na koji ste svi pozvani da ostanete. Priprava za Alojzijevo bit će u ponedjeljak, 20. lipnja, u 18:30 sati. Tada ćete imati priliku za ispovijed jer će nam u goste doći franjevci trećoredci iz Splita. Bit će i prigodno predavanje o bl. Alojziju Stepincu koje će voditi prof. Tomica Plukavec, tajnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i kustos Stepinčevog muzeja u Zagrebu.