Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
06.06.
Norbert; Artemiie; Berto; Paulina
Utorak
07.06.
Koloman, Robert, Radoslav
Srijeda
08.06.
Medardo, žarko; Vilim
Četvrtak
09.06.
Efrem; Ranko
Petak
10.06.
Bogumil; Dijana; Greta
Subota
11.06.
Barnaba, ap.; Borna
NEDJELJA
12.06.
Presveta Trojstva Ivan Fakundo; Bosiljko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 05. lipnja 2022.]
UKRATKO: utakmica malonogometne lige, župni ured i svete mise ovaj tjedan, zaručnički tečaj, hod za život, hodočašće u Voloder, Mladifest, proslava sv. Alojzija Gonzage

Katolička malonogometna liga: danas, 05. lipnja, igra nogometna ekipa naše župe dvije utakmice. Igre su u dvorani OŠ Zorke Sever, utakmice počinju u 17:20 sati. Dođite!

Župni ured i svete mise: ovaj tjedan, od 05. do 09. lipnja, ne ureduje župni ured ni za pozive ni za poruke. U radnim danima sveta misa će biti u petak, 10. lipnja i nakon mise će uredovati župni ured.

Zaručnički tečaj: u našoj se župi od 10. do 12. lipnja odvija zaručnički tečaj. Tečaj je u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.

Hod za život: u subotu, 11. lipnja, u Sisku se održava Hod za život. Okupljanje započinje u 10:30 sati od trga Sisačkog robnog centra i hodat će se do parka koji je ispred sjedišta Biskupije. Ovaj događaj možete podržati svojim prisustvom na hodu ili kupnjom majica po cijeni od 50 kuna. Majice možete nabaviti u sakristiji nakon misa.

Hodočašće vjernika za Antunovo u Voloder: pozivamo župljane da se zajedno pješke uputimo u Voloder povodom Antunova. Polazak bi bio 13. lipnja u 16:30 sati ispred župne crkve u Popovači. Sudjelujemo na svetoj misi u Voloderu u 18 sati.

Mladifest: u Voloderu se od 17. do 19. lipnja održava Mladifest (susret mladih). Više o programu moći ćete čuti iduće nedjelje. Iduće nedjelje, 12. lipnja, mladi iz organizacije Mladifesta predvodit će pjevanje na svetoj misi u 09:30 sati, a predstavit će program na kraju svetih misa u 09:30 i 11:00 sati.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava zaštitnika župe bit će u utorak, 21. lipnja, sveta misa je u 18:30 sati. Svetu misu će predslaviti vladika Milan Stipić, grkokatolički biskup Križevačke biskupije. Tom prigodom zahvalit će nam na prikupljenim sredstvima za izbjeglice iz Ukrajine. Nakon svete mise bit će domjenak za sve župljane na koji ste svi pozvani da ostanete. Priprava za Alojzijevo bit će u ponedjeljak, 20. lipnja, u 18:30 sati. Tada ćete imati priliku za ispovijed jer će nam u goste doći franjevci trećoredci iz Splita. Bit će i prigodno predavanje o bl. Alojziju Stepincu koje će voditi prof. Tomica Plukavec, tajnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i kustos Stepinčevog muzeja u Zagrebu.