Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
30.05.
Ivana Arška; Ferdinand; Srečko
Utorak
31.05.
Pohod BDM; M.B. Kam. Vrata; Krunoslava; Vladimir
Srijeda
01.06.
Justin; Mladen; Teofil; Slobodan
Četvrtak
02.06.
Marcelin i Petar; Eugen
Petak
03.06.
Karto Lwanga i drugovi; Olivija
Subota
04.06.
Kvirln Sisački; Predrag
NEDJELJA
05.06.
Pedesetnica - Duhovi Bonifaclje; Dorotej; Valerija

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 29. svibnja 2022.]
UKRATKO: Kvirinovo, krizma, Pedesetnica,  radovi na nadgrobnom spomeniku Julija Banderiera, najava za župni ured i svete mise, zaručnički tečaj, Hod za život, proslava sv. Alojzija Gonzage.

Kvirinovo: u subotu, 04. lipnja, slavimo zaštitnika naše biskupije svetog Kvirina. Slavlje se odvija u Sisku. Započinje u 10:30 sati procesijom, a sveta misa je u 11 sati u bazilici svetog Kvirina u Sisku.

Krizma za osobe s posebnim potrebama: iduće subote, 04. lipnja, u popodnevnim satima, bit će podjela sakramenta krizme osobama s posebnim potrebama. Na svetoj misi će sudjelovati i zajednica Vjera i svjetlo. Djelitelj krizme je vlč. Ivica Šimunović, župnik u Martinskoj Vesi i duhovnik zajednice Vjera i svjetlo. Nakon svete mise će biti prigodno druženje u pastoralnom centru.

Proslava Pedesetnice: iduće nedjelje, 05. lipnja, slavimo svetkovinu Pedesetnice, kojom se spominjemo silaska Duha Svetoga i rođendana Crkve. Tim događajem završava uskrsno liturgijsko vrijeme.

Radovi na nadgrobnom spomeniku Julija Banderiera: uskoro će započeti radovi na  nadgrobnom spomeniku Julija Banderiera koji je pokopan u Popovači, a zaslužan je za gradnju crkve jer je bio predsjednik Upravnog odbora za gradnju crkve. Spomenik je dotrajao i napokon će se nakon 50 godina postaviti novi kako bismo mu odali zahvalnost za sve što je učinio.

Najava za župni ured i svete mise: dane od 05. do 09. lipnja ne ureduje župni ured ni za pozive ni za poruke. U radnim danima toga tjedna sveta misa će biti u petak, 10. lipnja i nakon mise će uredovati župni ured.

Zaručnički tečaj: u našoj se župi od 10. do 12. lipnja odvija zaručnički tečaj. Tečaj je u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.

Hod za život: u subotu, 11. lipnja, u Sisku se održava Hod za život. Okupljanje započinje u 10:30 sati od trga Sisačkog robnog centra i hodat će se do parka koji je ispred sjedišta Biskupije. Ovaj događaj možete podržati svojim prisustvom na hodu ili kupnjom majica po cijeni od 50 kuna. Majice možete nabaviti u sakristiji nakon misa.

Proslava sv. Alojzija Gonzage: ovogodišnja proslava zaštitnika župe bit će u utorak, 21. lipnja, sveta misa je u 18:30 sati. Svetu misu će predslaviti vladika Milan Stipić, grkokatolički biskup Križevačke biskupije. Tom prigodom zahvalit će nam na prikupljenim sredstvima za izbjeglice iz Ukrajine. Nakon svete mise bit će domjenak za sve župljane na koji ste svi pozvani da ostanete. Priprava za Alojzijevo bit će u ponedjeljak, 20. lipnja, u 18:30 sati. Tada ćete imati priliku za ispovijed jer će nam u goste franjevaci trećoredci iz Splita. Bit će i prigodno predavanje o bl. Alojziju Stepincu koje će voditi prof. Tomica Plukavec, tajnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije i kustos Stepinčevog muzeja u Zagrebu.