Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
23.05.
Deziderije; Željko; Željana
Utorak
24.05.
Marija Pomoćnica; Vinko; kv.
Srijeda
25.05.
Marija Majka Crkve; Beda časni; Grgur VIL
Četvrtak
26.05.
UZAŠAŠĆE GOSP.-SPASOVO; Filip Nen; Zdenko
Petak
27.05.
Augustin Kenterberijski
Subota
28.05.
German; Villm; Velimir
NEDJELJA
29.05.
7. Uskrsna. Maksim; Ervin

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 22. svibnja 2022.]
UKRATKO: župni ured i svete mise ovaj tjedan, Uzašašće Gospodinovo, molitva za progonjene kršćane, čišćenje crkve za V. grupu, susret kandidata za krizmu, Kvirinovo,  zaručnički tečaj.

Župni ured i svete mise: od ovoga tjedna uobičajeni je raspored svetih misa u tjednu (od utorka do petka u 18:30 sati) i rada župnog ureda (od utorka do petka u 19:00 sati). U petak, zbog molitve za progonjene kršćane, ne ureduje župni ured.

Uzašašće Gospodinovo: u četvrtak, 26. svibnja, svetkovinu Uzašašća proslavit ćemo večernjom svetom misom u 18:30 sati.

Molitva za progonjene kršćane: u petak, 27. svibnja, oko 19 sati, bit će molitva za progonjene kršćane. Mjesec svibanj, koji je i Marijin mjesec kada se potiče na molitvu krunice, jest i mjesec u kojem se želi moliti za sve progonjene kršćane koji trpe zbog svoje vjere. Dođite na molitvu u petak!

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 27. svibnja, oko 19:30 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Susret kandidata za krizmu: tijekom ovog tjedna župnik će posjetiti ovogodišnje kandidate za krizmu osoba s posebnim potrebama. Krizma će biti 04. lipnja. Ako znate još koju osobu s posebnim potrebama, a koja nema sakrament krizme, prijavite župniku do kraja ovog tjedna.

Kvirinovo: u subotu, 04. lipnja, slavimo zaštitnika naše biskupije svetog Kvirina. Slavlje se odvija u Sisku. Započinje u 10:30 sati procesijom, a sveta misa je u 11 sati u bazilici svetog Kvirina u Sisku.

Zaručnički tečaj: u našoj se župi od 10. do 12. lipnja odvija zaručnički tečaj. Tečaj je u 19 sati. Prijave isključivo preko stranice Sisačke biskupije.