Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
09.05.
Pahomije; Mirna
Utorak
10.05.
Ivan Merz; Gospa Trsatska
Srijeda
11.05.
DOBRI PASTIR; Mamerto
Četvrtak
12.05.
SV. LEOPOLD MANDIĆ; Pankracile; Svevlad
Petak
13.05.
GOSPA FATIM.; Servancije
Subota
14.05.
Matija ap.; Matko, Mate
NEDJELJA
15.05.
5. Uskrsna. Izidor; Sofija; Sonja

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 08. svibnja 2022.]
UKRATKO: novosti za mješoviti zbor, koncert u Voloderu, čišćenje crkve za III. grupu, odgođen susret obitelji, župni ured, krizma za osobe s posebnim potrebama, flaširana blagoslovljena voda.

Novosti za mješoviti zbor: probe mješovitog zbora bit će ponedjeljkom u 19:00 sati. Zbor će voditi prof. Tihomir Prša, crkveni glazbenik i asistent na Umjetničkoj katedri Učiteljskog fakulteta. Molimo da se prijave novi članovi, svi redovito dolaze na probe te zajedno započnemo pripreme za proslavu sv. Alojzija Gonzage.

Koncert u župi Voloder: u petak, 13. svibnja, u 20:00 sati, je koncert u župnoj crkvi u Voloderu. Koncert izvode: Zrinka Posavec (sopran) i Katarina Javora (orgulje).

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 13. svibnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je ponovno na redu III. grupa jer se nitko nije odazvao na čišćenje, ulice: Sisačka i Pergošićeva.

Odgođen susret obitelji: planirani susret obitelji (nedjelja, 15. svibnja) koje su proteklih godina krstile djecu u našoj župi je odgođen zbog malog broja prijavljenih.

Župni ured: napominjemo da od iduće nedjelje (15. svibnja) do 19. svibnja ne radi župni ured ni za pozive ni za poruke. Sveta misa u tom tjednu bit će u petak 20. svibnja.

Krizma za osobe s posebnim potrebama: dana 04. lipnja bit će podjela sakramenta krizme za osobe s posebnim potrebama. Imamo nekoliko kandidata koji su prijavljeni. Ako znate još koju osobu s posebnim potrebama, a koja nema sakrament krizme, prijavite župniku. Ovaj događaj je u planu još od 2020. godine, ali zbog pandemije budemo ga proslavili ove godine. Krizmu će podijeliti vlč. Ivica Šimunović, duhovnik zajednice „Vjera i svjetlo” koja brine za osobe s posebnim potrebama.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na pokrajnji oltar Majke Božje Garićke i slobodno je uzmite.