Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
02.05.
Atanazije; Antonin; Boleslav
Utorak
03.05.
Filip i Jakov ap.; Mladen
Srijeda
04.05.
Florijan;Cvjetko;Cvijeta
Četvrtak
05.05.
Peregrin, Makstm; Andelko
Petak
06.05.
Irenej Srijemski; Dominik S
Subota
07.05.
Dujam, Duje; Flavije; Gizela
NEDJELJA
08.05.
4. Uskrsna. Marija Posrednica; Bratoljub

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 01. svibnja 2022.]
UKRATKO: završena podjela sakramenata, župni ured, sastanak mješovitog zbora, proslava sv. Florijana, čišćenje crkve za III. grupu, susret obitelji, podjela krizme za osobe s posebnim potrebama, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Završena podjela sakramenata: prošli vikend imali smo slavlje prve pričesti i krizme. Prvu pričest primilo je 46 kandidata (od toga 2 starijih). Krizmu je primio 41 kandidat (od toga 7 starijih). Čestitamo svima! Hvala vjeroučiteljima Danijelu i Klari na pripremi kandidata, zborovima na pjevanju, roditeljima koji su se uključili u uređenje crkve i pastoralnog centra.

Župni ured: tijekom ovog tjedna ured ne radi u utorak zbog sastanka mješovitog zbora.

Sastanak mješovitog zbora: u utorak, 03. svibnja u 19:00 sati, pozivaju se svi članovi mješovitog zbora i oni koji bi željeli pjevati za nedjeljnu misu u 11 sati. Dogovarat ćemo se o organizaciji za Alojzijevo i voditelju zbora.

Proslava sv. Florijana: u srijedu, 04. svibnja u 18:30 sati, bit će proslava sv. Florijana u župnoj crkvi na koju se pozivaju popovački vatrogasci. U subotu, 07. svibnja u 18:30 sati, bit će vanjska proslava kod kapele sv. Florijana u Podbrđu na koju se pozivaju svi naši vjernici i vatrogasci kako bismo proslavili zaštitnika kapele u Podbrđu i molili za sve vatrogasce.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 06. svibnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka i Pergošićeva.

Susret obitelji: dana 15. svibnja održat će se susret obitelji koje su krstile malu djecu u našoj crkvi tijekom 2020. i 2021. godine. Sudjelovali bi na svetoj misi u 11 sati i nakon nje na domjenku u DVD-u. Više informacija imate u župnom listiću. Za sada nema dovoljno prijavljenih pa se prijavite do iduće nedjelje.

Krizma za osobe s posebnim potrebama: dana 04. lipnja bit će podjela sakramenta krizme za osobe s posebnim potrebama. Imamo nekoliko kandidata koji su prijavljeni. Ako znate još koju osobu s posebnim potrebama, a koja nema sakrament krizme, prijavite župniku. Ovaj događaj je u planu još od 2020. godine, ali zbog pandemije budemo ga proslavili ove godine. Krizmu će podijeliti vlč. Ivica Šimunović, duhovnik zajednice „Vjera i svjetlo” koja brine za osobe s posebnim potrebama.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na pokrajnji oltar Majke Božje Garićke i slobodno je uzmite.