Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
25.04.
Marko ev.; Maroje; Markica
Utorak
26.04.
Kleto i Marcelin; Višnja
Srijeda
27.04.
Ozana K., Euzebije
Četvrtak
28.04.
Petar Chanel; Euzebije
Petak
29.04.
Katarina Sienska; Katica
Subota
30.04.
Pio V. papa; Josip Cottolengo
NEDJELJA
01.05.
3. Uskrsna. Josip radnik; Jeremija

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 24. travnja 2022.]
UKRATKO: biskup blagoslovio Marijin oltar i župnu zastavu, župna zastava, milostinja za Ukrajinu, župni ured, čišćenje crkve za II. grupu, susret obitelji, uvođenje optičkog interneta, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda. 

Biskup blagoslovio Marijin oltar i župnu zastavu: danas, 24. travnja, naš sisački biskup Vlado Košić, povodom podjele sakramenta krizme, blagoslovio je obnovljeni pokrajnji oltar Majke Božje Garićke i novoizrađenu župnu zastavu sv. Alojzija Gonzage.

Župna zastava: izložena je dovršena župna zastava. Na jednoj strani je slika sv. Alojzija Gonzage koja je prenesena sa stare zastave, a drugoj strani je župna crkva i upisana 1935. godina u spomen na staru zastavu i postavljanje kamena temeljca kojeg je blagoslovio bl. Alojzije Stepinac.

Milostinja za Ukrajinu: odlukom našeg Biskupa, sva milostinja ove nedjelje namijenjena je za Ukrajinu.

Župni ured: tijekom ovog tjedna ured ne radi u četvrtak zbog ispovijedi u Osekovu.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 29. travnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  II.  grupa, ulice: Stepinčeva, Raičevac, Nemčićeva, Lovraka, Banderiera, Badalića.

Susret obitelji: dana 15. svibnja održat će se susret obitelji koje su krstile malu djecu u našoj crkvi tijekom 2020. i 2021. godine. Molimo roditelje da se prijave na susret. Sudjelovali bi na svetoj misi u 11 sati i nakon nje na domjenku u DVD-u. Više informacija imate u župnom listiću.

Uvođenje optičkog interneta: dogovoreno je uvođenje optičkog interneta u prostor pastoralnog centra. Uskoro će naš pastoralni centar jedini na ovom području imati najbrži internet kako bismo ostvarili bolju socijalizaciju djece i mladih. Omogućit ćemo zajedničko informatičko druženje, internet-obrazovanje i igranje online igara. Više o ovom događaju i planovima bit će u novom župnom listiću.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na pokrajnji oltar Majke Božje Garićke i slobodno je uzmite.