Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
18.04.
Uskrsni ponedjeljak; Euzebije; Anastazije
Utorak
19.04.
Konrad; Ema; Rastislav; Marta
Srijeda
20.04.
Marcijan, Teotim, Vilim
Četvrtak
21.04.
Anzelmo; Goran
Petak
22.04.
Soter i Kajo; Teodor
Subota
23.04.
Juraj; Đuro; Đurđica; Adalbert
NEDJELJA
24.04.
2. Uskrsna. Fidel Sigmaringen; Vjera

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 17. travnja 2022.]
UKRATKO: čestitka, zahvala, završeno prikupljanje za Ukrajinu, milostinja za Ukrajinu, čišćenje crkve i okoliša, probe za sakramente, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Sretan Uskrs: dragi župljani, želim vam svima blagoslovljen Uskrs! Neka pobjeda koja je zasjala iz Kristovog groba, bude znak nade da ćemo živjeti s Kristom zauvijek!

Zahvala: hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji Vazmenog trodnevlja. Osobita hvala pjevačima, čitačima, ministrantima i Bratovštini!

Završeno prikupljanje za Ukrajinu: tijekom korizme darovi za Caritas iz korizmenih kutijica i koverti, prihodi od prodaje radova kreativne i prilozi za maslinove grančice, sve je bilo namijenjeno za Ukrajinu. Prikupili smo oko 20.000 kuna, a predat ćemo ih izbjeglicama iz Ukrajine koje se budu naselile u Hrvatsku. Obavijestit ćemo vas o detaljima podjele nakon razgovora sa župnim Caritasom.

Milostinja za Ukrajinu: odlukom našeg Biskupa, sva milostinja iduće nedjelje namijenjena je za Ukrajinu.

Čišćenje crkve i okoliša: i ovoga tjedna roditelji prvopričesnika i krizmanika će uređivati crkvu i okoliš povodom Uskrsa i podjele sakramenata. Dogovorite se s vjeroučiteljem Danijelom.

Probe za sakramente: od utorka započinju probe za prvu pričest i krizmu. U utorak u 17 sati je ispovijed za kandidate. Svi su obvezni doći!

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.