Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
11.04.
Stanislav; Stana; Radmila
Utorak
12.04.
Julije; Viktor; Saba; Davorka; Bazilije
Srijeda
13.04.
Martin I. papa; Ida; Justin
Četvrtak
14.04.
VELIKI ČETVRTAK; Valerijan; liburcije; Maksim, Zdravko
Petak
15.04.
VELIKI PETAK; Krescencije; Bosiljka; Rastislav
Subota
16.04.
VELIKA SUBOTA; Josip Benedikf L; Bemardica
NEDJELJA
17.04.
USKRS. Rudolf, Robert; šimun; Anicet

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 10. travnja 2022.]
UKRATKO: završena ispovijed po kućama, zahvala za maslinove grančice, radno vrijeme ureda, ispovijed, čišćenje crkve i okoliša, Vazmeno trodnevlje (četvrtak, petak, subota), Uskrs, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Završena ispovijed po kućama: od ponedjeljka do subote župnik je posjetio korisnike ispovijed u kući. Od ukupno 200 korisnika, susretu je pristupilo 178 korisnika, a ostali su bili spriječeni. Više o statistici ispovijedi možete pročitati na oglasnoj ploči i na internetu.

Zahvala za maslinove grančice: ovogodišnje maslinove grančice za Cvjetnicu došle su s otoka Hvara. Poslala ih je naša nekadašnja župljanka Mihaela Vidošević r. Đođo koja je živjela u Velikom Brdu.

Župni ured: zbog proslave najvećeg kršćanskog blagdana župni ured ne radi ni za pozive ni za poruke od 13. do 20. travnja.

Ispovijed: župnik će u Velikom tjednu ispovijedati u utorak i srijedu od 18 sati i u subotu od 10 do 12 sati.

Čišćenje crkve i okoliša: od ovoga tjedna roditelji prvopričesnika i krizmanika će uređivati crkvu i okoliš povodom Uskrsa i podjele sakramenata. Dogovorite se s vjeroučiteljem Danijelom.

Vazmeno trodnevlje: sve informacije o obredima od četvrtka do nedjelje imate u župnom listiću. Sudjelujte na obredima Vazmenog trodnevlja kako biste bolje razumjeli najveće istine naše vjere!

Veliki četvrtak: obredi su u 18:30 sati, na obrede donesite korizmene kutijice i kuverte, prilog je namijenjen za Ukrajinu. Druženje u pastoralnom centru je od 22 sata kako bismo se pripremili za Getsemansku uru koja počinje u 23 sata.

Veliki petak: križni put je u 15:00 sati. Nakon križnog puta uredit ćemo Kristov grob. Obredi muke su u 18:30 sati. Na obredima je pojedinačni poklon Križu, prilog je namijenjen za održavanje Božjeg groba u Jeruzalemu. Toga dana obavezan je post i nemrs, suzdržite se od fizičkih poslova!

Velika subota: od 10:00 do 16:00 sati imate mogućnost za pojedinačni posjet Kristovom  grobu. Molimo da se u tom terminu dogovore župne zajednice i ostale civilne udruge koje žele sudjelovati u pohodu Kristovom grobu. Zajednička molitva je u 10 sati. Župnik će ispovijedati od 10 do 12 sati. Vazmeno bdijenje je u 20:00 sati i njime započinje proslava najvećeg kršćanskog blagdana. Za bdijenje uzmite svijeće koje će biti ispred crkve.

Uskrs: na svetkovinu Uskrsa mise su kao i nedjeljom (08:00, 09:30, 11:00). Na kraju svih svetih misa bit će blagoslov hrane.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.