Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
04.04.
Izidor Seviljski; Žiga; Strahimir
Utorak
05.04.
Vinko Ferrerskl; Berislav
Srijeda
06.04.
Vilim; Celzo; Rajko
Četvrtak
07.04.
Ivan de la Salle, Herman
Petak
08.04.
Dionlzije; Diogen; Klement
Subota
09.04.
Marija Kleofina; Demetrije
NEDJELJA
10.04.
CVJETNICA. Ezekijel; Apolonije; Sunčica

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 03. travnja 2022.]
UKRATKO: peć za stradale u potresu, korizmena zavjesa, dresovi za nogometaše, ispovijed po kućama, župna ispovijed, čišćenje crkve za I. grupu, Noćni križni put Popovačom, Cvjetnica, Ukrajina, Caritas za Ukrajinu, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Peć na pelet predana stradalima u potresu: peć koja je nekada grijala župnu crkvu predana je jednoj obitelji s Banovine kojima je kuća u potpunosti stradala u potresu. Biskupija im je sagradila kuću, a mi smo im predali našu peć na pelet.

Postavljena korizmena zavjesa: povodom Pete korizmene nedjelje, prema starom katoličkom običaju, pokrili smo slike sa svetohraništa postavljanjem korizmene zavjese. Zavjesa se stavlja u nedjelju pred Cvjetnicu i ostaje do Velike subote. Hvala župljanki Luciji Davosir na izradi zavjese i ostalim krojačkim radovima.

Dresovi za nogometaše: nabavljeni su dresovi za nogometaše koji igraju za našu župu u Katoličkoj malonogometnoj ligi. Nabavljeno je 30 kompleta dresova na kojima se nalazi naša župna crkva. Višak dresova ostat će i za nove nogometaše koji se budu priključili župnoj ekipi. Dresovi su kupljeni prihodima obiteljskog dara.

Ispovijed po kućama: ovaj tjedan, od ponedjeljka do subote, župnik će posjetiti korisnike ispovijedi u kući. Raspored imate u župnom listiću.

Župna korizmena ispovijed: velika ispovijed u našoj župi je u srijedu, 06. travnja, u 16 sati.

Grupa za čišćenje crkve: u četvrtak, 07. travnja oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je  na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Noćni križni put Popovačom: u petak 08. travnja u 18:30 sati, bit će križni put ulicama Popovače. Započinjemo ispred župne crkve, ruta je ista kao i prošle godine. Lampaše ćete moći uzeti ispred crkve.

Cvjetnica: iduće nedjelje, 10. travnja, slavimo Cvjetnicu. Svete mise su prema nedjeljom rasporedu. Pučka misa u 11 sati započinje procesijom od Trga kod rotora. Napominjemo da se na tu svetu misu dođe na Trg pa će zbog toga crkva biti zaključana. Maslinovu grančicu moći ćete uzeti ispred crkve. Molimo, ne uzimajte više od jedne grančice kako bi za svakoga ostalo.

Ukrajina: i ovaj tjedan nastavljamo moliti za situaciju u Ukrajini. U četvrtak, 07. travnja, dođite na klanjanje koje započinje u 18 sati! Klanjanje predvodi Bratovština.

Korizmene kuverte i kutijice: na ulazu u crkvu možete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kutijice namijenjene su za djecu. Molimo da djeca odvajaju samo kovanice kao znak odricanja. Korizmene kuverte i kutijice predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Caritas za Ukrajinu: dogovorom našeg župnog Caritasa sav prihod skupljen tijekom korizme namijenit ćemo za Ukrajinu. Namjena će biti na sljedeći način: prikupljena novčana sredstva dat ćemo izbjeglicama koje se budu uselile u Hrvatsku. U akciju se možete uključiti: kupnjom radova kreativne radionice, uplatama na žiro račun župnog Caritasa, korizmenim kuvetama i kutijicama. Napominjemo da ne skupljamo namirnice niti pakete!

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.