Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
28.03.
Priska; Sonja; Polion
Utorak
29.03.
Jona; Bertold; Eustazije
Srijeda
30.03.
Kvirin Bogoljub, Leonard
Četvrtak
31.03.
Benjamin; Amos; Ljubomir; Natalija
Petak
01.04.
Hugo; Teodora; Anastazije
Subota
02.04.
Franjo Paolskl; Dragoljub;
NEDJELJA
03.04.
5. Korizmena ¨Gluha¨. Siksto; Krest; Svevlad

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 27. ožujka 2022.]
UKRATKO: podijeljeni paketići, župni listić, rođendan Zorke Sever, čišćenje crkve za VII. grupu, korizmena duhovna obnova, susret krizmanika, susret roditelja kandidata za sakramente, Ukrajina, korizmene kuverte i kutijice, Caritas za Ukrajinu, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Podijeljeni paketići: tijekom prošlih dana članovi Bratovštine podijelili su uskrsne paketiće svim korisnicima „ispovijed u kući”. Podijeljeno je oko 200 paketića. Plaćeni su prihodima župnog Caritasa (oko 3.600 kuna).

Župni listić: uskoro ćete na svoje adrese dobiti novi župni listić. Moći ćete ga uzeti i u crkvi.

Rođendan Zorke Sever: u utorak, 29. ožujka, na večernjoj svetoj misi, spomenut ćemo se rođendana zaslužne župljanke Zorke Sever. Rođena je 1894. godine.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 01. travnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je ponovno na redu VII. grupa jer se nitko nije odazvao na čišćenje, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Korizmena duhovna obnova: u subotu, 02. travnja, od 17:00 sati pozivamo vas na duhovnu obnovu koja će biti u našoj crkvi. Predvodit će je fra Matej Jovanovac. U 17:00 sati će biti prigodno predavanje „Isusove i naše kušnje”, nakon predavanja je klanjanje. Od 19:00 sati imat ćemo pjevanu Večernju i nakon nje koncert. Koncert predvodi zbor župe Jakuševec iz Zagreba. Nakon klanjanja i nakon koncerta bit će druženje u pastoralnom centru. Dođite!

Susret krizmanika: u petak, 01. travnja u 19:00 sati, kandidati za krizmu imaju svoj prvi susret. Predavanje za mlade „Teen-star” održat će naša župljanka Branka Martinović.

Susret roditelja prvopričesnika i krizmanika: iduće nedjelje, 03. travnja, molimo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika neka dođu na svetu misu u 09:30 sati. Nakon mise mogu postaviti pitanja vezana za podjelu sakramenata.

Ukrajina: i ovaj tjedan nastavljamo moliti za situaciju u Ukrajini. U subotu, 02. travnja, sudjelujte na duhovnoj obnovi!

Korizmene kuverte i kutijice: na ulazu u crkvu možete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kutijice namijenjene su za djecu. Molimo da djeca odvajaju samo kovanice kao znak odricanja. Korizmene kuverte i kutijice predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Caritas za Ukrajinu: dogovorom našeg župnog Caritasa sav prihod skupljen tijekom korizme namijenit ćemo za Ukrajinu. Namjena će biti na sljedeći način: prikupljena novčana sredstva dat ćemo izbjeglicama koje se budu uselile u Hrvatsku. U akciju se možete uključiti: kupnjom radova kreativne radionice, uplatama na žiro račun župnog Caritasa, korizmenim kuvetama i kutijicama. Napominjemo da ne skupljamo namirnice niti pakete!

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.