Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
21.03.
Serapion; Vesna; Vlasta
Utorak
22.03.
Lea Rimska; Oktavljan
Srijeda
23.03.
Turibije; Oton; Rebeka
Četvrtak
24.03.
Latin; Javorka; Katarina Švedska
Petak
25.03.
Marijana, Marijan, Maja
Subota
26.03.
Montan i Maksima; Emanuel
NEDJELJA
27.03.
4. Korizmena ¨Sredoposna¨. Rupert; Lada;

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 20. ožujka 2022.]
UKRATKO: nedjelja solidarnosti sa BiH, posađene masline, Blagovijest, čišćenje crkve za VII. grupu, blagoslov košnica, Ukrajina, hodočašće Gospi Garićkoj, korizmene kuverte i kutijice, Caritas za Ukrajinu, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Nedjelja solidarnosti sa BiH: ove nedjelje, 20. ožujka, obilježavamo Nedjelju solidarnosti sa Crkvom u Bosni i Hercegovini. Prihod milostinje namijenjen je za Crkvu u BiH.

Posađene masline: u blizini župnih trsova  i župne kuće posađeno je devet kontinentalnih maslina (sorte Casaliva i Grignan). Hvala Bratovštini koja je posadila i uredila masline!

Blagovijest: u petak, 25. ožujka, slavimo blagdan Navještenja Gospodinova (Blagovijest). Sveta misa je u 18:30 sati.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 25. ožujka, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Blagoslov košnica: povodom dolaska proljeća, u subotu, 26. ožujka, bio bi blagoslov košnica. Molimo pčelare da se prijave župniku i dogovore raspored blagoslova.

Ukrajina: i ovaj tjedan nastavljamo moliti za situaciju u Ukrajini. U subotu, 26. ožujka, hodočašće Gospi Garićkoj u Mikleušku namijenit ćemo na ovu nakanu.

Hodočašće Gospi Garićkoj: u subotu 26. ožujka, održat će se hodočašće Gospi Garićkoj u Mikleušku. Polazak je ujutro u 07 sati ispred voloderske crkve. Autima se ide do jezera, a od jezera pješači do Bele crkve. Misa je oko 10 sati i nakon mise je druženje. Molimo, prijavite se našem župniku ako želite poći!

Korizmene kuverte i kutijice: na ulazu u crkvu možete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kutijice namijenjene su za djecu. Molimo da djeca odvajaju samo kovanice kao znak odricanja. Korizmene kuverte i kutijice predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Caritas za Ukrajinu: dogovorom našeg župnog Caritasa sav prihod skupljen tijekom korizme namijenit ćemo za Ukrajinu. Namjena će biti na sljedeći način: prikupljena novčana sredstva dat ćemo izbjeglicama koje se budu uselile u Hrvatsku. U akciju se možete uključiti: kupnjom radova kreativne radionice, uplatama na žiro račun župnog Caritasa, korizmenim kuvetama i kutijicama. Napominjemo da ne skupljamo namirnice niti pakete!

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.