Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
14.03.
Matilda; Milijana; Borka
Utorak
15.03.
Longin; Veljko; Vjekoslava
Srijeda
16.03.
Hilarije i Ticijan; Smiljan
Četvrtak
17.03.
Sv. Patrik; Domagoj; Hrvatin
Petak
18.03.
Ćiril Jeruzalemski; Salvator
Subota
19.03.
JOSIP, zaručnik BDM
NEDJELJA
20.03.
3. Korizmena ¨Bezimena¨. Nicet; Klaudija;

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 13. ožujka 2022.]
UKRATKO: ispovijed, korizmene kuverte i kutijice, Caritas za Ukrajinu, prodaja radova kreativne, klanjanje za Ukrajinu, zamjena zborova, oltar Gospe Garićke, čišćenje crkve za VI. grupu, Josipovo, nedjelja za BiH, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Ispovijed: od iduće nedjelje ispovijeda se prema starom nedjeljnom rasporedu. Radnim danima prije svete mise, nedjeljom samo prije jutarnje svete mise.

Korizmene kuverte i kutijice: na ulazu u crkvu možete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kutijice namijenjene su za djecu. Molimo da djeca odvajaju samo kovanice kao znak odricanja. Korizmene kuverte i kutijice predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Caritas za Ukrajinu: dogovorom našeg župnog Caritasa sav prihod skupljen tijekom korizme namijenit ćemo za Ukrajinu. Namjena će biti na sljedeći način: prikupljena novčana sredstva dat ćemo izbjeglicama koje se budu uselile u Hrvatsku. U akciju se možete uključiti: kupnjom radova kreativne radionice, uplatama na žiro račun župnog Caritasa, korizmenim kuvetama i kuticijama. Napominjemo da ne skupljamo namirnice niti pakete!

Radovi kreativne radionice: ispred crkve možete kupiti radove naše kreativne radionice. Sav prihod namijenjen je za izbjeglice iz Ukrajine.

Ukrajina: i ovaj tjedan nastavljamo moliti za situaciju u Ukrajini. U četvrtak, 17. ožujka u 18 sati, bit će zajedničko klanjanje za mir.

Zamjena zborova: od iduće nedjelje dogovorom pjevača izvršit će se sljedeća izmjena. Zbor mladih pjevat će na svetoj misi u 9:30 sati. Mješoviti zbor će pjevati na svetoj misi u 11 sati.

Završen oltar Gospe Garićke: završena je izrada Marijinog oltara. U sredini oltara je kip Majke Božje, s lijeve strane je reljef ulaza u neuropsihijatrijsku bolnicu (Marija kao Zdravlje bolesnih), s desne strane je reljef krunice (Marija kao Kraljica svete krunice). Izrada je plaćena prihodima obiteljskog dara.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 18. ožujka, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača .

Josipovo: u subotu, 19. ožujka, slavimo blagdan sv. Josipa. Sveta misa je u 11 sati, pola sata prije svete mise molit ćemo krunicu sv. Josipa. Dan očeva obilježit ćemo u nedjelju, 20. ožujka, na svetoj misi u 9:30 sati.

Nedjelja solidarnosti sa BiH: iduće nedjelje, 20. ožujka, obilježavamo Nedjelju solidarnosti sa Crkvom u Bosni i Hercegovini. Prilog milostinje namijenjen je za Crkvu u BiH.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.