Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
07.03.
Perpetua i Felicita; Eugen
Utorak
08.03.
Ivan od Boga; Ivša; Boško
Srijeda
09.03.
Franciska Rimska; Franjka
Četvrtak
10.03.
Emil, Makarije; Kajo, Simplicije
Petak
11.03.
Firmin; Tvrtko; Kandid
Subota
12.03.
Teofan; Bernard; Maksimilijan
NEDJELJA
13.03.
2. Korizmena ¨Pačista¨. Patricija; Sabina; Ratka

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 06. ožujka 2022.]
UKRATKO: ispunjeni upitnici, ispovijed, korizma, korizmene kuverte i kutijice, Caritas za Ukrajinu, Ukrajina, nagradni izlet, molitva za umrle od korone, čišćenje crkve za V. grupu, kutinski križni put, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Upitnik o Crkvi: hvala svima koji ste sudjelovali. Ispunili ste dvadesetak upitnika koji će iznijeti mišljenje naše župe za Sinodu o sinodalnosti. Nastavite moliti za Sinodu. Molitvu ste dobili u blagoslovu obitelji.

Ispovijed: budući da je bilo dosta ljudi koji se nisu ispovjedili povodom početka korizme, sada se ispovijeda nedjeljom prije svih svetih misa, a ne samo prije jutarnje mise. Ispovijeda se od: 7:40, 9:10 i 10:40 sati. Prije dječje svete mise prednost za ispovijed imaju djeca.  Napominjemo da se možete ispovjediti i prije svetih misa koje su radnim danom.

Korizma: ušli smo u korizmeno vrijeme. Potičemo na križne putove koji su utorkom i petkom u 18 sati. U korizmenom vremenu nastojte činiti pokorničke vježbe ustezanja od hrane, slatkiša, uživanja u bilo kakvim opijatima kako bismo kroz takve vježbe bili solidarni s narodima koji trpe zbog progonstva.

Korizmene kuverte i kutijice: na ulazu u crkvu možete uzeti korizmene kuverte. U njih stavljate svoje novčane priloge odricanja tijekom korizme. Korizmene kutijice namijenjene su za djecu. Molimo da djeca odvajaju samo kovanice kao znak odricanja. Korizmene kuverte i kutijice predajete krajem korizme, na Veliki četvrtak. Nemojte ih donositi ranije!

Caritas za Ukrajinu: dogovorom našeg župnog Caritasa sav prihod skupljen tijekom korizme namijenit ćemo za Ukrajinu. Namjena će biti na sljedeći način: prikupljena novčana sredstva dat ćemo izbjeglicama koje se budu uselile u Hrvatsku. U akciju se možete uključiti: kupnjom radova kreativne radionice, uplatama na žiro račun župnog Caritasa, korizmenim kuvetama i kuticijama.

Ukrajina: i ovaj tjedan nastavljamo moliti za situaciju u Ukrajini. U utorak, nakon svete mise, oko 19 sati, uputit ćemo se u centar do spomenika. Tamo ćemo se pomoliti za sve poginule i nestale. Nosit ćemo u procesiji lampaše. Lampaše možete toga dana uzeti u crkvi.

Nagradni izlet: u subotu, 05. ožujka, bio je nagradni izlet za ministrante i pjevače zbora mladih. Bili su u zabavnom parku u Zagrebu. Uputilo se preko dvadesetoro djece i mladih. Hvala vatrogascima na prijevozu.

Molitva za umrle od COVID-19: u četvrtak, po želji Pape, određen je ovaj dan za molitvu za sve koji su izgubili život od bolesti koronavirusa COVID-19. Dođite i zajedno molimo na tu nakanu.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 11. ožujka, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža, Jorgovana.

Kutinski križni put: u subotu, 12. ožujka, bit će kutinski križni put koji počinje u 07 sati ujutro ispred kutinske crkve. Traje cijeli dan. Sveta misa je u 9:30 sati u Kutinskoj Slatini pa tko može, neka bude barem dopodne na križnom putu. Možete se javiti župniku ako želite poći.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.