Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
28.02.
Roman; Teofil; Bogoljub; Vikica
Utorak
01.03.
Albin; David; Jadranko; Zoran
Srijeda
02.03.
Čista srijeda - pepelnica, Lucije; čedomil; Iskra; Ines
Četvrtak
03.03.
Kunigunda; Marin; Kamilo; Anzelmo
Petak
04.03.
Kazimir; Eugen; Natko
Subota
05.03.
Euzebije,Vedran; Lucijel. papa
NEDJELJA
06.03.
1. Korizmena ¨Čista¨. Marcijan; Agneta; Zvjezdana

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 27. veljače 2022.]
UKRATKO: upitnik o Crkvi, Ukrajina, korizma, prva sjednica Odbora, čišćenje crkve za IV. grupu, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda. 

Upitnik o Crkvi: završavamo ispunjavanje upitnika o Crkvi kojim sudjelujete u Sinodi o sinodalnosti. Do početka ožujka možete ispunjene upitnike predati u kutiju koja je na ulazu u crkvu. Hvala svima na sudjelovanju.

Ukrajina: Budući da se naša Biskupija još nije očitovala o situaciji u Ukrajini, donosimo kako ćemo ovog tjedna sudjelovati u sadašnjoj situaciji u Europi. Tijekom ovog tjedna molit ćemo posebno za situaciju u Europi i Ukrajini. Dođite tijekom ovog tjedna i sudjelujte u zajedničkoj molitvi za narod u Ukrajini.
U utorak, 01. ožujka, u 18:00 sati će biti zajedničko klanjanje za rješavanje situacije u Ukrajini, nakana svete mise koja je u 18:30 sati je za mir u svijetu.
U srijedu, 02. ožujka, ulazimo u korizmu obredom pepelnice. Toga dana obvezan je post i nemrs za sve vjernike od 18. do 60. godine života, što znači uzdržavanje od mesa i konzumiranje samo jednog obroka do sita. Nastojte gladovati i uzdržavati se od jela, kako bismo tu žrtvu prikazali u znak solidarnosti sa svima koji trpe. Pokorničke vježbe ustezanja od hrane, slatkiša ili nepotrebnih navika nastojite osobito činiti tijekom ove korizme prikazujući ih za sve koji trpe.
U četvrtak, 03. ožujka, svetu misu koja je u 18:30 sati, prikazat ćemo za izbjeglice i sve koji su zbog rata trebali napustiti svoje domove.
U korizmenom vremenu nastojte i svoju djecu podučiti pokorničkim vježbama ustezanja od hrane, slatkiša, uživanja u bilo kakvim opijatima kako bismo kroz takve vježbe bili solidarni s narodima koji trpe zbog progonstva.

Korizma: ulazimo u korizmeno vrijeme. Obred pepelnice je u ovu srijedu, 02. ožujka, na svetoj misi u 18:30 sati. Križni putovi u korizmi su utorkom i petkom u 18:00 sati. Dođite.

Spomen na prvu sjednicu Odbora: u petak, 04. ožujka, na svetoj misi u 18:30 sati, spomenut ćemo se svih pokojnih članova Odbora za gradnju crkve.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 04. ožujka, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu  IV. grupa, ulice: Trg G. Erdodyja, Moslavačka, Kolodvorska, Industrijska, Radnička, Vin. Mikulanica.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.