Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
24.01.
Franjo Saleškj; Bogoslav
Utorak
25.01.
Obraćenje Sv. Pavla; Ananija; Henrik
Srijeda
26.01.
Timotej i Tit; Bogoljub; Tješimir
Četvrtak
27.01.
Angela Merici; Pribislav
Petak
28.01.
Toma Akvinski; Tomislav
Subota
29.01.
Valerije; Konstancije; Zdeslav
NEDJELJA
30.01.
4. KROZ GOD. Hijacinte; Martina; Gordana

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 23. siječnja 2022.]
UKRATKO: svete mise i župni ured, račun grijanja crkve, molitva za jedinstvo kršćana, čišćenje crkve za I. grupu, blagoslov Biblija, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Svete mise i župni ured: od ovog tjedna župni ured ureduje prema starom rasporedu (od utorka do petka, od 19:00 do 19:30 sati) i svete mise u tjednu su prema starom rasporedu (od utorka do petka u 18:30 sati), pola sata prije svetih misa je molitva krunice.

Račun grijanja župne crkve: iznos za grijanje župne crkve tijekom prosinca iznosi 22.000 kuna. Račun je podmiren ostatkom obiteljskog dara prikupljenog od prošlogodišnjeg (2020./2021.) blagoslova obitelji. Crkva je tijekom cijelog prosinca bila ugodna za boravak s temperaturama od 14ºC do 16ºC. Sada tijekom ostatka sezone grijanja, vidjet ćemo što se može učiniti da se račun grijanja smanji.

Molitva za jedinstvo kršćana: povodom tjedna u kojem se moli za jedinstvo kršćana, mi ćemo zajednički moliti u utorak, 25. siječnja, na svetoj misi u 18:30 sati. Namijenite svoje nakane za jedinstvo kršćana.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 28. siječnja, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Blagoslov Biblija: ove nedjelje, povodom Nedjelje Božje riječi, na kraju svih svetih misa je blagoslov Biblija. Uzmite u ruke svoje Biblije kako bismo ih blagoslovili i zatražili Božju pomoć da i ove godine budemo redoviti u razmatranju Božje riječi.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.