Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
17.01.
Antun Opat; Vojmil; Lavoslav
Utorak
18.01.
Margareta; Izabela; Priska
Srijeda
19.01.
Mario; Kanut; Ljiljana
Četvrtak
20.01.
Fabijan i Sebastijan
Petak
21.01.
Agneza; Janja; Neža
Subota
22.01.
Vinko đakon i muč.; Vinka
NEDJELJA
23.01.
3. KROZ GOD. Emerencijana, Milka; Vjera

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 16. siječnja 2022.]
UKRATKO: zahvale za blagoslov obitelji, blagoslov kleti, ukinuta zvonarina, svete mise i ured, Laurić član FSR-a, blagoslov trsova, blagoslov Biblija, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Zahvale za blagoslov obitelji: hvala svima koji ste župnika primili za blagoslov obitelji! Ovogodišnji susreti su bili izuzetno lijepo organizirani, skoro svi su bili pripravni za dolazak. Hvala što smo molili i s onima koji su u izolaciji ili zaraženi virusom te im je ovaj zajednički susret dosta značio u ovom čudnom vremenu. Hvala vam na vašim darovima. Izvješće stanja obiteljskog dara i ekonomije župe bit će tijekom veljače. U novom župnom listiću bit će izvješće statistike koju prikupljamo tijekom blagoslova obitelji. Obitelji koje nisu blagoslovljene neka se jave krajem siječnja da dogovorimo susret.

Završen blagoslov kleti: u subotu, 15. siječnja, bio je blagoslov kleti. Blagoslovljeno je 12 kleti i prikupljeno je 2.000 kuna koje su namijenjene za župni Caritas. Hvala svima na sudjelovanju!

Ukinuta taksa sprovodne zvonarine: od sredine siječnja ove godine ukida se taksa sprovodne zvonarine koja iznosi 100 kuna. Od prošlogodišnje takse zvonarine isplaćena je antena za bežično paljenje zvona te nema potrebe da se taksa nastavlja naplaćivati. Podsjećamo da zvono (veliko i malo) zvoni na početku sprovoda i tijekom procesije do groba.

Svete mise i župni ured: ovaj tjedan, od 17. do 22. siječnja, nema svetih misa, ne ureduje župni ured ni za pozive ni za poruke. Župnika mijenjaju okolni župnici.

Miljenko Laurić član FSR-a: naš župljanin Miljenko Laurić, iz Kolodvorske, od prosinca 2021. godine je član Franjevačkog svjetovnog reda, Mjesnog bratstva Kaptol u Zagrebu. Čestitamo!

Blagoslov trsova povodom Vincekova: iduće nedjelje, 23. siječnja, nakon jutarnje svete mise bit će blagoslov župnih trsova povodom blagdana svetog Vinka. Nakon jutarnje svete mise ostanite u crkvenom dvorištu na molitvi i kuhanom vinu.

Blagoslov Biblija: iduće nedjelje, 23. siječnja, povodom Nedjelje Božje riječi, na kraju svih svetih misa bit će blagoslov Biblija. Molimo da te nedjelje ponesete svoje Biblije u crkvu. Povodom ovog dana na ulazu u crkvu možete uzeti knjižice Novi zavjet.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.