Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
10.01.
Agaton; Dobroslav; Grgur X.
Utorak
11.01.
Honorat; Higin; Neven
Srijeda
12.01.
Ernest; Tatiana
Četvrtak
13.01.
Hilarije; Veronika
Petak
14.01.
Feliks; Srećko; Rajko
Subota
15.01.
Pavao pustinjak; Mavro
NEDJELJA
16.01.
2. KROZ GOD. Marcel; Oton; Mislav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 09. siječnja 2022.]
UKRATKO: ublažene preventivne mjere, svete mise i župni ured u tjednu, naknadni blagoslov obitelji, dodatna ispovijed po kućama, čišćenje crkve za VII. grupu, blagoslov kleti, blagoslov župnih trsova, blagoslov Biblija,  grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda.

Ostaju ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja 2021. ublažili smo stroge kontrolirane preventivne mjere koje smo savjesno držali od početka izbijanja virusa. Od tada su preventivne mjere u našoj župi svedene na osobno odgovorno ponašanje. Unatoč povećanju broja zaraženih ili dolaskom novih sojeva, vršenje preventivnih mjera je na savjesti pojedinaca. Vjernike starije od 65 godina koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.

Svete mise i župni ured: ovaj tjedan su svete mise od srijede do petka u 18:30 sati (od 12. do 15. siječnja), a nakon svetih misa je uredovno vrijeme župnog ureda (od 19:00 do 19:30). Idući tjedan, od 17. do 22. siječnja, nema svetih misa niti ureduje župni ured.

Naknadni blagoslov obitelji: u srijedu i četvrtak, 12. i 13. siječnja, u popodnevnim satima je naknadni blagoslov obitelji koje nisu bile prisutne tijekom redovnog blagoslov. Raspored imate u župnom listiću. Pozivamo vjernike koji dvije godine nisu pronađeni u svojim kućama tijekom blagoslova obitelji, a žive na području župe, da dočekaju župnika u svojim kućama.

Dodatna ispovijed po kućama: u srijedu, 12. siječnja, od 9:30 do 12:30 sati, bit će dodatna ispovijed po kućama za vjernike koji su tijekom sadašnjeg blagoslova obitelji zbog svojeg stanja izrazili želju za ispovijed u kući. Upisano je 20 novih pa je nova brojka 219  vjernika.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 14. prosinca, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VII. grupa, ulice: Voćarska, Krmelovac, Trnajec, Podbrđe, V. Brdo, Pavlina, Trnovka, Mučnjakova, Gaborčina.

Blagoslov kleti i vinarija: u subotu, 15. siječnja, bit će blagoslov kleti i vinarija. Molimo vinare da se dogovore za raspored kojim će biti pohođeni, a nove da se prijave. Sav prihod od blagoslova kleti namijenjen je za župni Caritas.

Blagoslov trsova povodom Vincekova: u nedjelju, 23. siječnja, nakon jutarnje svete mise bit će blagoslov župnih trsova povodom blagdana svetog Vinka. Nakon jutarnje svete mise ostanite u crkvenom dvorištu na molitvi i kuhanom vinu.

Blagoslov Biblija: u nedjelju, 23. siječnja, povodom Nedjelje Božje riječi, na kraju svih svetih misa bit će blagoslov Biblija. Molimo da te nedjelje ponesete svoje Biblije u crkvu.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno je uzmite.