Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
27.11.
Ivan, ap. i evanđ.; Janko
Utorak
28.11.
Nevina dječica; Mladen
Srijeda
29.12.
Toma Becket; David; Davor
Četvrtak
30.12.
Sabin; Liberije; Trpimir
Petak
31.12.
Silvestar papa; Silvije, Zahvala
Subota
01.01.
NOVA GOD.; MARIJA BOGORODICA
NEDJELJA
02.01.
2. po Božiću. KROZ GOD. Bazilije Veliki; Grgur Nazijanski

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 26. prosinca 2021.]
UKRATKO: zahvalnica, započinje blagoslov obitelji, čišćenje crkve, župni kalendari i sličice, župna statistika, knjiga propovijedi, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda, ublažene preventivne mjere.

Zahvalnica: hvala svima koji su se angažirali u organizaciji proslave ovogodišnjeg Božića! Hvala našim pjevačima: jutarnjem zboru, mješovitom zboru i zboru mladih. Hvala vjeroučiteljima i djeci na organizaciji živih jaslica. Hvala obitelji Mišković iz Vlahinićke na borovima za crkvu, obitelji Đudarić iz Pergošićeve na heklanim kuglicama, svima koji su okitili borove i kreativnoj radionici koja je uredila jaslice u župnoj crkvi. Hvala Bratovštini na uređenju vanjskih jaslica i obitelji Kabić na ustupljenim životinjama. Hvala svima koji ste pripremali vino i čaj za Večernjice.

Započinje blagoslov obitelji: od 27. prosinca započinje blagoslov obitelji. Pratnja župniku su naši ministranti. Raspored blagoslova imate u župnom listiću. Ako ga niste dobili, uzmite listić na ulazu u crkvu. Tijekom blagoslova obitelji nema svetih misa u tjednu, osim na datume koji su naznačeni u listiću.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 31. prosinca, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu VI. grupa, ulice: Hrvatskih Branitelja, Jelačića, Šajnovića, Mikulanica, Bakača, Slatinska, Čupora, Ribnjača.

Župni kalendari i sličice: povodom blagoslova obitelji, izradili smo jednolisne župne kalendare sa slikom naše crkve. Na kalendaru su upisani termini svetih misa, radno vrijeme i kontakt župnog ureda. Izradili smo sličice naše crkve i na poleđini je otisnuta molitva za Sinodu o sinodalnosti u koju se budemo uključili od kraja siječnja.

Župna statistika: statističke podatke ovogodišnjih krštenja, vjenčanja, sprovoda, pričesti, krizmi, popis blagoslovljenih obitelji, nemoćnih i potrebitih imat ćete u idućem župnom listiću nakon što se obrade svi potrebni podaci. Svi statistički podaci prošlih godina nalaze se na web-stranici župe.

Knjiga nedjeljnih propovijedi: možete nabaviti župnikovu knjigu „Obzor nade” u kojoj su propovijedi nadahnute na čitanjima ove liturgijske godine. Cijena je 50 kuna.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda: stavljena je na stol na ulazu u crkvu i slobodno  uzmite.

Ostaju ublažene preventivne mjere: Od 20. srpnja 2021. ublažili smo stroge kontrolirane preventivne mjere koje smo savjesno držali od početka izbijanja virusa. Od tada su preventivne mjere u našoj župi svedene na osobno odgovorno ponašanje. Unatoč povećanju broja zaraženih ili dolaskom novih sojeva, vršenje preventivnih mjera je na savjesti pojedinaca. Vjernike starije od 65 godina koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.