Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
13.11.
Sv. Lucija; Jasna; Svjetlana; kv.
Utorak
14.11.
Ivan od Križa; Špiro
Srijeda
15.12.
Irenej, Kristina; Darija
Četvrtak
16.12.
Adela; Albina; Zorka
Petak
17.12.
Lazar; Izak; Jolanda
Subota
18.12.
Rufo; Gracijan; Bosiljko
NEDJELJA
19.12.
4. Ned. Došašća. Urban; Tea, Vladimir

 

Događanja u tjednu

Kućno postupanje kod Covid-19 (PDF dokument se otvara u novom prozoru) (link za preuzimanje dokumenta)

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. prosinca 2021.]
UKRATKO: nedjelja Caritasa, ispovijed po kućama, devetnica Božiću, božićni listić, župna ispovijed, čišćenje crkve za V. grupu, program idućeg vikenda, slaganje vanjskih jaslica, božićno uređenje crkve, knjiga propovijedi, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, ublažene preventivne mjere.

Nedjelja Caritasa: ove nedjelje sva milostinja namijenjena je za Caritas (župni i biskupijski). Danas Caritas časti čajem pa se nakon svete mise zadržite na kod crkve. Nakon obavijesti poslušajmo godišnji izvještaj Caritasa.

Ispovijed nemoćnih po kućama: tijekom ovog tjedna (od ponedjeljka do petka) je ispovijed nemoćnih po kućama. Raspored imate u adventskom listiću. Hvala što ste prijavili nove korisnike! Ima oko 200 korisnika ispovijedi u kući.

Devetnica Božiću: u srijedu, 15. prosinca, započinjemo devetnicu ususret Božiću. Molimo je ujutro za vrijeme misa zornica. Knjižice za devetnicu stajat će na zadnjim klecalima u crkvi pa ih posudite i vratite.

Božićni župni listić: uskoro izlazi novi listić u kojem će biti termini blagoslova obitelji. Listić ćete do Božića dobiti na svoje adrese i uskoro moći preuzeti i u crkvi.

Župna božićna ispovijed: u srijedu, 15. prosinca, u 16:00 sati je župna božićna ispovijed. Molimo dođite na vrijeme. Ispovijedaju svećenici s područja grada Popovače.

Grupa za čišćenje crkve: u subotu, 18. prosinca, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu V. grupa, ulice: Sever, Vinogradska, Polakova, Jelengradska, Jaglaca, Ruža i Jorgovana.

Posljednji adventski program idućeg vikenda: tema kateheze u petak, 17. prosinca u 18:30 sati, je „Moleći psalme”. Kateheze vodi župnik. U subotu, 18. prosinca, dođite na posljednju Večernjicu u 18:30 sati.

Slaganje vanjskih jaslica: u subotu, 18. prosinca od 10:00 sati, slažemo vanjske jaslice. Molimo prijavite se za slaganje jaslica i dođite!

Božićno uređenje crkve: u ponedjeljak, 20. prosinca od 17:00 sati, uređujemo crkvu za Božić, slažemo unutarnje jaslice, kitimo borove. Molimo prijavite se za uređenje!

Knjiga nedjeljnih propovijedi: možete nabaviti župnikovu knjigu „Obzor nade” u kojoj su propovijedi nadahnute na čitanjima ove liturgijske godine. Cijena je 50 kuna.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i uzmite.

Ostaju ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Unatoč povećanju broja zaraženih, vršenje preventivnih mjera je na savjesti pojedinaca. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.