Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
29.11.
Satumin; Iluminata, Viasta; Svjetlana
Utorak
30.11.
Sv. Andrija apostol
Srijeda
01.12.
Eligije; Natalija; Božena
Četvrtak
02.12.
Bibijana; Živka; Blanka
Petak
03.12.
Franjo Ksaverski; Klaudije
Subota
04.12.
Ivan Damaščanski; Barbara
NEDJELJA
05.12.
2. Ned. Došašća. Saba; Krispina; Dalmatin

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 28. studenoga 2021.]
UKRATKO: glasovanje, došašće, godišnjica smrti župnika Delije, čišćenje crkve, najava koncerta, župnikova knjiga, borovi za crkvu, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, ublažene preventivne mjere.

Glasovanje za župna vijeća: do danas, 28. studenoga je glasovanje za župna vijeća. Možete nakon svetih misa ispred crkve uzeti glasačke listiće i ispunjene ubaciti u kutiju. Popis kandidata imate u župnom listiću. Rezultati izbora bit će poznati tijekom ovog tjedna.

Došašće: sve o duhovnom programu u došašću imate u župnom listiću. Izrađen je i plakat s događanjima. Zornice su radnim danom u 5:45 sati, jutarnje klanjanje je četvrtkom u 6:15 sati, kateheze su petkom u 18:30 sati. Ispovijeda se prije svih zornica i Večernjica. Večernjice su subotom u 18:30 sati. Nakon Večernjica je druženje uz kuhano vino i čaj. Molimo župljane da se prijave za kuhanje vina i čaja.

Godišnjica smrti vlč. Dragutina Delije: u srijedu, 01. prosinca, spominjemo se godišnjice smrti prvog upravitelja popovačke župe koji je ubijen 1945. godine u 27. godini. U Spomenici župe Voloder o njemu piše: „Ubijen je od razbojnika dobri anđeo, svećenik mladi, idealni i tihi velečasni Dragutin Delija. Ubijen od bezbožnika zato što je svećenik. Nije se bavio politikom, nego samo vršio kao pastir vjerske dužnosti. Uvečer stupila su dvojica naoružanih u župski dvor, a naokolo kuće nekolicina. Kada su pokupili crkveni i osobni novac izvedoše ga na dvorište između dva mlada oraha i tu ga najprije probodoše bajunetom, a onda iz puške dva hica te je odmah ostao ležati mrtav, bez ijedne riječi predavši svoju anđeosku dušu vječnome Pastiru.”

Grupa za čišćenje crkve: u subotu, 04. prosinca, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu III. grupa, ulice: Sisačka i Pergošićeva.

Najava koncerta: u subotu, 11. prosinca, nakon Večernjice, bit će koncert zborova iz Volodera i Siska. Dođite!

Knjiga nedjeljnih propovijedi: možete nabaviti župnikovu knjigu „Obzor nade” u kojoj su propovijedi nadahnute na čitanjima ove liturgijske godine. Cijena je 50 kuna.

Borovi za crkvu: molimo župljane koji imaju rasadnike borova da se jave ako žele donirati borove za crkvu. Borovi trebaju biti oko 4 metra visine. Postavljanje borova je do 18. prosinca.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Ostaju ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Unatoč povećanju broja zaraženih, vršenje preventivnih mjera je na savjesti pojedinaca. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.