Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
22.11.
Cecilija; Dobrila; Slavujka
Utorak
23.11.
Klement; Milivaj, Blagoje
Srijeda
24.11.
Krizogon; Krševan
Četvrtak
25.11.
Katarina Aleksandrijska
Petak
26.11.
Konrad; Leonard; Dubravko
Subota
27.11.
Virgilije; Oda; Gustav
NEDJELJA
28.11.
1. Ned. Došašća. Jakov Markijski; Držislav

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 21. studenoga 2021.]
UKRATKO: izrada vanjskog adventskog vijenca, došašće, Večernjice, adventski radovi kreativne radionice, borovi za crkvu, novi kalendari, glasovanje za župna vijeća, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, ostaju ublažene preventivne mjere.

Izrada vanjskog adventskog vijenca: tijekom ovog tjedna će roditelji djece koja se spremaju za prvu pričest izrađivati vanjski adventski vijenac ispred crkve. Molimo roditelje da se prijave vjeroučitelju Danijelu.

Započinju Večernjice: od ove subote započinju Večernjice uoči adventskih nedjelja. Večernjice su u 18:30 sati. Nakon Večernjica je paljenje svijeće vanjskog adventskog vijenca i druženje u pastoralnom centru. Molimo župljane koji žele za Večernjice kuhati vino i čaj da se prijave župniku.

Započinje došašće: sve o duhovnom programu u došašću imate u župnom listiću. Uskoro će biti i plakat o događanjima. Večernjice su subotom u 18:30 sati, zornice su radnim danom u 5:45 sati, kateheze su petkom u 18:30 sati, jutarnje klanjanje je četvrtkom u 6:15 sati. Ispovijeda se prije svih zornica i Večernjica.

Adventski radovi kreativne radionice: kreativke su napravile adventske vijence koje možete nabaviti po cijeni od 120 do 150 kuna. Sav prihod je za župni Caritas. U ponudi su još personalizirani anđeli za borove. Naručite svoj primjerak nakon svetih misa. Izgled vijenaca i ostale radove imate na župnom facebooku i instragramu. Hvala članicama kreativne na neumornom radu!

Borovi za crkvu: molimo župljane koji imaju rasadnike borova da se jave ako žele donirati borove za crkvu. Za veličinu i oblik borova imate slike kako je sve izgledalo proteklih godina. Borovi trebaju biti postavljeni do 18. prosinca.

Novi kalendari: na ulazu u crkvu uzmite kalendare za sljedeću godinu. Cijena je 10 kuna.

Glasovanje za župna vijeća: od 14. do 28. studenoga bit će glasovanje za župna vijeća. Od ove nedjelje moći ćete nakon svetih misa ispred crkve uzeti glasačke listiće i ispunjene ubaciti u kutiju. Popis kandidata imate u župnom listiću.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Ostaju ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Unatoč povećanju broja zaraženih, vršenje preventivnih mjera je na savjesti pojedinaca. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.