Ovaj tjedan slavimo:
Ponedjeljak
01.11.
Krizant i Darija; Katarina K.
Utorak
02.11.
Demetrije; Dmitar; Zvanimir
Srijeda
03.11.
Sabina, Kontardo; Gordana
Četvrtak
04.11.
Šimun i Juda Tadej, apostoli
Petak
05.11.
Mihovil Rua; Narcis; Darko
Subota
06.11.
Marcijan; Marsela; German
NEDJELJA
07.11.
32. KROZ GOD.Engelbert; Anđelko

 

Događanja u tjednu

 

[ŽUPNE OBAVIJESTI, 31. listopada 2021.]
UKRATKO: Svi sveti i Dušni dan, jesenski župni listić, bdijenje u Kutini i Sisku, I. grupa za čišćenje crkve, Bratovština za misije, grijanje u crkvi, flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu, ublažene preventivne mjere.

Svi sveti i Dušni dan: svetkovinu Svih svetih, 01. studenoga, proslavit ćemo na dvije svete mise (8:00 i 11:00). Nakon svetih misa je zajednička molitva kod glavnog križa na groblju. Nakon molitve imate mogućnost za pojedinačni blagoslov grobova. Dušni dan, 02. studenoga, proslavit ćemo večernjom svetom misom u 18:30 sati. Na ulazu u crkvu možete nabaviti lampaše.

Jesenski župni listić: u tisku je novi župni listić. U njemu ćete moći pročitati o događanjima do Božića. Listić ćete dobiti na svoje adrese i uskoro uzeti i u crkvi.

Bdijenje u Kutini i Sisku: uoči- svetkovine Svih svetih, 31. listopada, održava se bdijenje za mlade u Kutini i Sisku. U Kutini je od 18 sati, u Sisku (bazilika sv. Kvirina) isto od 18 sati.

Grupa za čišćenje crkve: u petak, 05. studenoga, oko 19:00 sati, za čišćenje crkve je na redu I. grupa, ulice: Zagrebačka, Preporoda, Stuparića, Vlahinićka, Weiss, Tesle, Trnine.

Bratovština za misije: članovi Bratovštine uključili su se u financijsko pomaganje djece u misijskim zemljama. Pozivaju vas da im se pridružite.

Grijanje u crkvi: uključeno je grijanje župne crkve. Stoga, zatvarajte crkvena vrata za sobom! Držite zatvorenima i sva vrata na koru.

Flaširana blagoslovljena voda i Biblije za djecu: stavljene su na stol na ulazu u crkvu i slobodno ih uzmite.

Ublažene preventivne mjere: od 20. srpnja preventivne mjere u našoj župi svedene su kao stvar osobnog izbora odgovornog ponašanja vjernika. Starije vjernike koji nisu preboljeli virus, potičemo na cijepljenje.